K1 STEAKHOUSE

Kontaktní údaje: Steakhouse K1, Kuldova 1, Brno-Zábrdovice, web: www.steakhousek1.cz

Hodnocení: Steakhouse K1 se nachází na jedné z vedlejších ulic brněnské městské části Židenice. Dostupnost MHD je dobrá, s parkováním auta v okolí restaurantu je to už horší. Vnitřní prostor, tvořený obráceným písmenem L, je laděn do žluto-červena a je lehounce potemnělý. Na stěnách jsou podivné koláže a nabídkové tabule. Smysl dřevěných pseudo stříšek nedokážu rozšifrovat už vůbec. Obsluha je uvolněná a pohodová, k dokonalému servisu jí toho však poměrně dost chybí. Moje první objednávka míří na víno, jehož nabídka rozhodně není z nejbohatších. Vybírám kabinetní Rulandské modré z kolekce Latitude 49 vinařského domu pana Michlovského, ročník 2013. Víno s bohatými tóny lesního ovoce a jemnou hořko-čokoládovou dochutí je plné a harmonické. Začátek večerního menu má podobu brusinkové paštiky, podávané s rozpečenou bagetou. Jemnou hladivou chuť podmalovává sladkost brusinek. Je to jednoduché a funguje to. Jako hlavní chod volím flank steak z aktuální zimní nabídky. Steak z hovězího pupku filovaný na grilovaných bramborách se zeleninou v provedení medium má pěknou nekomplikovanou úpravu. Maso je na řezu krásně růžové, v ústech měkoučké a šťavnaté. Brambor bych si dokázal představit i více, zelenina je v pořádku. Závěr má podobu čokoládového dortíku a cappuccina Hausbrandt. Oceňuji, že dortík není zprzněn šlehačkou. Jeho chuť je výsostně čokoládová a sametová. Cappuccino je zřejmě nejslabší položkou večera. Nevýrazné, slabé a bez chuti. Celkově je steakhouse s označením K1 dobrou volbou pro všední den, pro nějaký sváteční a mimořádný zážitek bych asi vybral jiný podnik.

Datum návštěvy: 22.12.2015

Menu
Předkrm: Brusinková paštika s rozpečenou bagetou
Hl.chod: Flank steak z hovězího pupku filovaný na grilovaných bramborách se zeleninou
Zákusek: Čokoládový dortík
Nápoje: Víno Vinselekt Michlovský Latitude 49 Rulandské modré 2013
Nápoje: Nealko minerální voda Rajec jemně perlivá
Nápoje: Káva cappuccino Hausbrandt




Žádné komentáře:

Okomentovat