Hodnocení: La Patas se přestěhovala z Bohunic do nových prostor ve Starém Lískovci, tak trochu na „konec světa“. Dál už je jen dálnice a železniční trať. Honosí se uzavřeným vlastním parkovištěm i letní terasou. Také dětský koutek zde má své místo a je koncipován opravdu velkoryse. Ve vzdušném a prostorném interiéru se návrháři vyřádili. Pracuje se s barvami, materiály, povrchy a hodně také se světlem. Všemu dominuje obrovské barové zázemí ve tvaru písmene L. Trochu problém je tady s akustikou, podnik hučí jako úl i když není plně obsazen. Bije se zde televize, reprodukovaná hudba, dětský křik i hovor hostů. Vše dohromady vytváří hlukovou kouli, která dost výrazně snižuje pocit útulnosti. Co je také nanejvýš iritující jsou příbory a couvert na stolech. U těch větších to ještě jde, ale u menších stolků pro dva je toho tady tolik, že skoro nezbývá místo na talíře. Obsluha je početná, takže bez problému zvládá z poloviny zaplněnou restauraci a dovedu si představit, že jim nepřibydou vrásky ani při plné obsazenosti. Jsou milí a pohotoví, nevyhnou se však někdy až fatálním chybám. Po celý večer například zápasím s tím, že mi servírují jídlo zpoza zad. Protože jsem sám, nic mě na jejich příchod neupozorní a dochází tak k poměrně tristním situacím. K pití volím Velkopopovického kozla 11° a jako předkrm Manzo Freddo con Salsa, což jsou tenké plátky rostbeefu doplněné křenovým dipem. Objednávám si k tomu i bylinkovou rozpečenou bagetku, která by klidně mohla být už v základní nabídce, protože bez ní to je jen o mase. Úprava je pěkná, rostbeef skvělý a dresink k tomu pasuje jako poklice na hrnec. Výborný začátek. Jako druhá v pořadí přichází na stůl pizza. Vybírám si tu s názvem Speciale di Case, kde obložení zajišťuje sýr, italské prosciutto crudo, žampiony, salám, olivy a kapary. Korpus není spálený, ale je takový trochu „gumový“ a bez chuti. Ingrediencí je dost, aby zajistily pizze bohatost. Doplňují se velmi dobře a nic nevyčnívá. Přesto hodnotím úroveň tohoto chodu oproti předkrmu o stupeň níže, a to jsem přitom velkým fanouškem italské kuchyně. Závěrečný dezert má podobu ořechového koláče s krémem mascarpone. Hyzdí ho šlehačka a i ovocnou přílohu bych klidně oželel, samotný koláč je ale dobrý. Káva Julius Meinl je silná a výborná. Při závěrečném účtování mi obsluha namarkuje celý ořechový dort a bez zaváhání pak požaduje částku, která je dvojnásobkem mé útraty. Po upozornění, že celý dort jsem určitě nesnědl, účtenku ručně přepíší a výslednou cenu opraví, ale myslím si, že stávat by se to nemělo. O pizzerii La Patas jsem slyšel spoustu superlativů, ale já sám za sebe musím bohužel přiznat, že jsem si návštěvu tohoto podniku zase až tolik neužil. Solidní ano, zajímavý taktéž, ale excelentní asi zatím ne.
Datum návštěvy: 23.2.2016

Menu
Předkrm: Manzo Freddo con Salsa (jemný rostbeefový nářez s dresinkem), rozpečená bylinková begetka
Hl.chod: Pizza Speciale di Case (tomato, sýr, prosciutto crudo, salám, žampiony, olivy, kapary)
Zákusek: Ořechový koláč s krémem mascarpone
Nápoje: Pivo Velkopopovický kozel 11° světlé
Nápoje: Káva espresso lungo Julius Meinl
Žádné komentáře:
Okomentovat