Hodnocení: Druhá návštěva u Tří knížat je tentokrát v duchu pracovního oběda s kolegy z práce. Protože je nás větší skupina a restaurant je zaplněn téměř do posledního místečka, usazují nás v salónku. Oproti hlavním prostorám restaurace je zde méně barev, více strohosti, zato stěny zdobí obrazy současných umělců. Obsluha je opět na vysoké úrovni. Diskrétní, korektní a všímavá. Oceňuji třeba i to, že si pamatují, kdo si jaké jídlo objednal a nedochází proto k onomu nepříjemnému přešlapování a vyjednávání kam který talíř nasměrovat. Já začínám obědové menu s jemným česnekovým krémem se slaninou a máslovými krutony. Na první pohled zaujme forma servírování. Polévka je totiž přinesena v krásném baňatém hrníčku, který jakoby vypadl z nějaké hastrmanské pohádky. Chuťově je excelentní. Sametově mazlivá, jiskřivá a okouzlující. Následují hovězí líčka dušená na víně Rioja s bramborovou kaší, restovanou kořenovou zeleninou a žampióny. Úprava je jednoduchá až prostá, ale ukrývá v sobě prvek rafinovanosti. Člověk si tento pocit uvědomí až ve chvíli, kdy zjistí, jak skvěle pokrm funguje jako celek i v jednotlivostech. Maso se doslova rozpadá na jazyku, bramborová kaše hladí chuťové pohárky a zelenina ruku v ruce s žampióny přináší tóny země, vzduchu a slunce. Dohromady je to gurmánský zážitek par excellence. K pití mám rozlévané bílé víno odrůdy Ryzlink rýnský. Není o nic horší než jídlo. Dá se říci, že svou svěží barvou, výraznou vůní a harmonickou chutí vytváří druhou frontu v boji o mou přízeň. Tři knížata u mě i na podruhé bodují a nemohu jinak než dát skvělé dobrozdání a doporučení všem gurmánům.
Datum návštěvy: 9.2.2016

Menu
Polévka: Jemný česnekový krém se slaninou a máslovými krutony
Hl.chod: Hovězí líčka dušená na víně s jemnou bramborovou kaší, restovanou kořenovou zeleninou a žampióny
Nápoje: Víno rozlévané Ryzlink Rýnský
Žádné komentáře:
Okomentovat