Hodnocení: Steaková restaurace U Starýho Billa se nachází v brněnské městské části Černá Pole v rohovém domě u parku 28.října. Suterénní místnost ve tvaru písmene L do níž se schází po několika málo schodech vítá návštěvníky mohutnou vinotékou, které si jednoduše nelze nevšimnout. Dřevěné podlahy, robustní nábytek a množství nejrůznějších propriet z divokého Západu s mexickým nádechem navozuje tu správnou atmosféru amerického Texasu a drsných honáků s „marlborkou“ v koutku úst. U Starýho Billa by ovšem narazili, neboť restaurant je kompletně nekuřácký. Obsluha je výborná. Pracují bez okázalosti, ale s noblesou. Jsou diskrétní, všímaví a pohotoví. Ani jediné zrnko prérijního písku nemá šanci narušit soukolí jejich profesionality. Z bohaté vinotéky vybírám svou oblíbenou odrůdu Cabernet Sauvignon v provedení argentinského vinařského domu Lagrande, oblast Mendoza, ročník 2013. Charakterizuje ho temně rudá barva, vůně po černém ovoci, švestkách a třešních s doteky exotického koření a v chuti robustní struktura s dlouhotrvajícím závěrem. Vstup do gastronomického království zajišťuje marinovaná mozzarella v olivovém oleji s bylinkami, barevným pepřem, zelenými i černými olivami, sušenými rajčaty, to celé na listu čerstvého salátu. Pěkná úprava, hutná a vyvážená chuť, porce tak akorát, aby navnadila na věci příští. A to už se servíruje steak „New York“ z hovězí roštěné přelitý brusinkovo-vinnou omáčkou Cumberland s americkými bramborami ochucenými rozmarýnem. Zvolil jsem variantu 300g masa propečeného na medium a přesně to také dostávám. Steak je skutečně jak z učebnice hotelové školy, nádherný na řezu, pěkně šťavnatý a bohatý. Omáčka Cumberland ho ještě rozzáří gejzírem tónů, od těch sladších brusinkových po ty octovější vinné. Brambory s rozmarýnem jsou výtečné a rámují celý zážitek gloriolou jedinečnosti. Na závěr přichází jednoduchý banán v karamelu, lahodné sametové cappuccino Filicori a na hranici dokonalosti balancující 15-letý rum Plantation z Barbadosu. Suma sumárum vynikající jídlo v příjemném prostředí pod patronací skvěle fungující obsluhy.
Datum návštěvy: 3.2.2016

Menu
Předkrm: Marinovaná mozzarella s bylinkami, olivami, sušenými rajčaty na listu čerstvého salátu
Hl.chod: Steak „New York“ z hovězí roštěné přelitý omáčkou Cumberland, americké brambory s rozmarýnem
Zákusek: Banán v karamelu
Nápoje: Víno Lagarde Mendoza Cabernet Sauvignon 2013
Nápoje: Rum Plantation Barbados 15years old
Nápoje: Nealko minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva cappuccino Filicori
Žádné komentáře:
Okomentovat