Hodnocení: Restaurace Za Komínem je součástí zrekonstruované budovy bývalého cukrovaru v Židlochovicích. Je rozdělena do dvou pater, kde v přízemí je samotná restaurace, v horním patře pak bar a bowlingové dráhy. V budově jsou dále squashové kurty, fitness tělocvična, hala pro judo a galerie. Interiér se snaží vycházet z původních dispozic zámečnické dílny a začlenit její historické prvky do celkového designu. Syté žluto-oranžové barvy stěn jsou doplněný černobílými velkoformátovými fotografiemi z historie provozu cukrovaru. Industriální atmosféru, tvořenou litinovými podpěrnými sloupy, mohutnými trubkami vzduchotechniky a kovovými osvětlovacími tělesy, zjemňují kožené lavice, polstrované židle a luxusní široké stoly, vše zářící novotou. Obsluha je pozorná a pohotová, ale lehce chladná, odtažitá a jakoby bez zájmu. V neděli po poledni je restaurace v podstatě plně obsazena a na uvolněná místa přicházejí hned další hosté. Je tu díky tomu poměrně hlučno. Běžný hovor se splétá s dětským křikem, reprodukovanou hudbou a do toho se přidává ještě třesk bowlingových koulí z horního patra. Jako motorista začínám objednávku nealkoholickým pivem od Birella. Následuje ho carpaccio z hovězí svíčkové s rukolou a opečenými tousty. Neohromí mě ani vzhledem ani chutí. Rukoly je zbytečně moc, oleje se zase nedostává. Uvítal bych třeba citron na dochucení, protože celek tak, jak je servírován, je sám o sobě dost nevýrazný. Jako hlavní chod volím penne s kuřecím masem a špenátem. Na rozdíl od carpaccia jsou těstoviny výborné. Jejich konzistence je krásně na skus, smetanový základ, maso i špenát jsou vynikající. Chutné a hladivé. Tvarohový koláč s malinovým přelivem má krásnou stylizaci s logem podniku vyvedeným pomocí kakaového prášku. To je ale také asi jeho jediné plus. Podle toho jak se mi lepí na zuby a namáhá žvýkací svaly, je ovoce v přelivu zřejmě nahrazeno gumovými kousky s malinovou příchutí. Děs a hrůza. Ani samotný koláč situaci nezachrání, není na něm totiž nic zajímavého a výjimečného. Projde ústy a člověk si toho skoro ani nevšimne. Závěr nedělního oběda zachraňuje káva z pražírny Pavin Caffé. Přistává mi na stole s plným servisem a je silná a dobrá. Upřímně přiznávám, že jsem od restaurantu Za Komínem očekával o něco silnější zážitek, než který si nakonec odnáším. Není to katastrofa, ale na velké jásání to bohužel také není.
Datum návštěvy: 27.3.2016

Menu
Předkrm: Carpaccio z hovězí svíčkové
Hl.chod: Penne s kuřecím masem a špenátem
Zákusek: Tvarohový koláč s malinovým přelivem
Nápoje: Nealkoholické pivo Birell
Nápoje: Káva grande espresso Pavin Caffé
Žádné komentáře:
Okomentovat