TERASA HOTEL

Kontaktní údaje: Hotel Terasa, Riviera 585, Jedovnice, mailto: hotelterasa@seznam.cz, web: www.hotel-terasa.cz

Hodnocení: Terasa hotel se nachází v rekreační oblasti na břehu rybníka Olšovec v Jedovnicích. Pro hosty je tu připravené malé parkoviště, ale bez problému se sem dá dostat z centra městečka i pěšky. Jak už sám název hotelu napovídá dominantním a nepřehlédnutelným prvkem stavby jsou terasy. Není se proto co divit, že i hotelová restaurace využívá terasy pro letní posezení. Vnitřní interiér je vzdušný a prostorný s dřevěnou konstrukcí stropu. Uprostřed trůní mohutné akvárium, nenásilně oddělující vstupní část a rohový bar od zbytku restaurantu. Na stěnách pastelových barev je několik grafik a velkoplošná LED televize. V době mé návštěvy v sobotu po poledni je podnik až na jednu rodinnou oslavu zcela prázdný. Obsluha je přesto neustále na place s milým a vstřícným přístupem. Sice se jim podaří sem tam nějaký ten přešlap, jako například když mi účtovaný couvert přinášejí až v polovině hlavního chodu, ale jinak je vše v pořádku. Začínám rybí polévkou se zeleninou, smetanou a opečenými krutony. Je bohatá s poctivými kousky ryb, pěkně vyvážená a mazlivá. Abych zůstal stylový, jako hlavní chod vybírám steak z lososa s grilovanou zeleninou a vařeným bramborem. Úprava a stylizace na talíři je velmi pěkná, brambory jsou podávány sólo. Lososa je pěkný kousek, má však jeden zásadní nedostatek: jedna jeho část je téměř studená. Stejné je to i se zeleninou. Jestliže rajčata jsou vřelá tak, že je ani nelze vzít do úst, zbytek je vlažný až studený. Brambory drží basu s ostatními položkami, takže toho už moc nezachrání. Nabídka dezertů je oproti jídelnímu lístku omezena na pouhé dvě položky, palačinky nebo zmrzlinový pohár. Vybírám druhou jmenovanou. Je to klasika bez překvapení, takový ten standard, který je k mání v každém hotelu, motorestu či hostinci. Ovoce, něco zmrzliny a kopec šlehačky, ozdobený čokoládou a oplatkami. Espresso illy se smetanou je další klasika, která nijak nevybočuje z mantinelů obyčejnosti. Být hezké počasí, asi bych si více než jídlo vychutnal lenošení na terase pod slunečníkem a poslouchání vlnek, dorážejících na břeh. Protože mám ale na počasí smůlu, zůstaly jen ty gastronomické zážitky, a ty tentokráte příliš neuhranuly.

Datum návštěvy: 9.4.2016

Menu
Předkrm: Rybí polévka se zeleninou, smetanou a opečenými krutony
Hl.chod: Steak z lososa s grilovanou zeleninou, vařené brambory
Zákusek: Ovocný pohár se zmrzlinou a šlehačkou
Nápoje: Nealkoholické pivo Bernard Free
Nápoje: Káva espresso se smetanou illy





Žádné komentáře:

Okomentovat