Hodnocení: Hned při vstupu do restaurantu Lloyd´s na člověka dýchne atmosféra anglických blat a pravých pubů. Je to natolik autentické, že se maně rozhlížím, zda v koutku nesedí Sherlock Holmes a neskrývá-li se pod stolem baskervillský pes. Oči přitáhne malovaný strop se zemským glóbem i dlaždicová podlaha s růžicí kompasu. Zelené polstrování lavic a židlí, ruku v ruce s lampami na kovaných závěsech, bohatou obrazovou výzdobou a u stropu zavěšenými erby, ve mně jen prohloubí dojem, že jsem zabloudil kamsi za Lamanšský kanál. Když se ještě ozve odbíjení nádherných mechanických hodin, je to jako by mě sám Big Ben vítal do svého království. Obsluha je milá, usměvavá, všímavá, pohotová a profesionální. K pití objednávám červené víno odrůdy Dornfelder z Château Valtice ročník 2013. Víno, honosící se dvěma zlatými medailemi, má tmavě granátovou barvu, vůni višňového kompotu a harmonickou ovocnou chuť s nádechem marmelády. Servírováno je do odpovídajícího skla a má i správnou teplotu. Jako úvodní pozornost podniku dostávám krajíček domácího chleba se škvarkovou pomazánkou. Jednoduché, výrazné a výborné. Z nabídky předkrmů vybírám kachní játra grilovaná na karamelizované cibulce se švestkovým chutney. Z kraje mě trochu zaskočí hodně sladká omáčka, ale postupně její kombinaci s úžasně připravenými játry přicházím na chuť. Cibulka už pak jen doplňuje celek na kuchařův majstrštyk. Hlavní chod představuje flank steak s pečenou zeleninou a paprikovým demi glace. Velice pěkná úprava zaujme na první pohled. Maso je nakrájené na tenké plátky a je dokonalé. Vláčné, šťavnaté s krásnými chuťovými akcenty. Grilovaná zelenina funguje jako příloha také znamenitě. Jemná papriková omáčka se svým výrazem a projevem drží při zemi, ale není to nijak na škodu. Každopádně kdyby přitlačila na pilu, myslím si, že výsledek by byl absolutně nezapomenutelný. Malinový cheesecake má lehce delší čekací dobu a je jednoznačně nejslabší položkou mého menu. Vzhled není žádná sláva a ani v ústech nepřesvědčí o tom, že se čekání na něj vyplatilo. Espresso z pražírny Sarito je vynikající. Digestiv, kterým je 21letý rum značky Baoruco Reserva Antigua z Dominikánské republiky, voní po čokoládě a rozinkách. Je jemný, lehce sladký a má příjemný nádech štiplavosti na konci. Snad s výjimkou dezertu jsem si v restaurantu Lloyd´s užil všeho prvotřídně, takže dávám maximální hodnocení a neváhám tento podnik označit za tajný tip brněnské gastronomie.
Datum návštěvy: 15.4.2016

Menu
Předkrm: Kachní játra grilovaná na karamelizované cibulce se švestkovým chutney a domácím chlebem
Hl.chod: Flank steak na grilu s pečenou zeleninou a paprikovým demi glace
Zákusek: Malinový cheesecake
Nápoje: Víno Chateau Valtice Dornfelder pozdní sběr 2013
Nápoje: Minerální voda Toma natura jemně perlivá
Nápoje: Rum Baoruco Reserva Antigua 21yo
Nápoje: Káva espresso Sarito
Žádné komentáře:
Okomentovat