LE GRILL

Kontaktní údaje: Le Grill, Hybernská 12, Praha 1, mailto: restaurant@grandmark.cz, web: www.grandmark.cz/restaurants

Hodnocení: Restaurant Le Grill je součástí hotelu The Grand Mark Prague v centru města. Jedná se o velmi luxusně zařízený podnik, kde z každého detailu dýchá nadčasovost a trocha toho snobského pozlátka. Celému prostoru dominuje křišťálový lustr v červeném dekoru. Mohutná zrcadla na zdech přinášejí iluzi velkého sálu, aniž by to narušilo intimitu jednotlivých stolů. Křesla potažená šedým sametem s akcentem červené zajišťují vysoké pohodlí. Z členitého stropu září bodová světla, jejichž jas kompenzují barevná okruží. Člověk se tu cítí od prvního okamžiku jako v jiném světě. Svým dílem k tomu přispívá i perfektní obsluha. Jejich decentní přístup a vysoká profesionalita výborně zapadají do celkového konceptu restaurantu. Poradí, doporučí, každé jídlo představí a přijdou se nevtíravě zeptat i na to, jak chutnalo. Já svou objednávku otevírám vínem. Vybírám si tuzemský ryzlink rýnský z mikulovského Tanzbergu. Víno charakterizuje minerální vůně s aroma meruněk, švestek a květinového medu, v chuti je pak šťavnaté a harmonické s ovocnou sladkostí a říznou kyselinkou. Doplňuji ho perlivou Mattoni minerálkou. Vlastní menu startuje amuse bouche v podání kozího sýra, datlového chutney a oříšků. Je tak miniaturní, že se musím soustředit na jednotlivé tóny, protože druhou šanci už nedostanu. Ale jako polechtání jazýčku funguje skvěle. Předkrm má podobu čekankového salátu opět s kozím sýrem, dále pak s kachním prsem, jablky v červeném víně a s řeřichou. Je úžasné, jak se tady proplétá hořkost čekanky, sametovost sýra a sladkost jablek a oříšků. Na talíři to vypadá pěkně a chutná to také dobře. Následuje lososový pstruh, doplněný jarním hráškem, kedlubnami, quinou a novými bramborami. Tenhle chod je nádhera před očima i v ústech. Vše je na svém místě, jeden dílek zapadá do druhého jako v té nejdokonalejší skládačce. Tohle jídlo hraje na ty nejcitlivější struny a opravdu baví. Jako dezert volím meringue s vanilkovým krémem, jahodami a skořicovou zmrzlinou. Úprava je opět velice pěkná. Trochu zápasím s tvrdostí krusty sněhové pusinky, která v sobě ukrývá krém, nicméně opět skvostně zvolená kombinace vanilky se skořicovou zmrzlinou dává brzy na tyto útrapy zapomenout. Večer zakončuje výborná káva v provedení espresso s ohřátou smetanou v konvičce. Restaurant Le Grill se prezentuje jako vysoce luxusní podnik s prvotřídní kuchyní a já mohu toto tvrzení jen potvrdit. Návštěvu zde jsem si maximálně užil.

Datum návštěvy: 14.5.2016

Menu
Amuse bouche: Kozí sýr, datlové chutney, oříšky
Předkrm: Čekanka, kozí sýr, kachní prso, jablka v červeném víně, řeřicha
Hl.chod: Lososový pstruh, jarní hrášek, kedlubny, quinoa, nové brambory
Zákusek: Meringue s vanilkovým krémem, jahody, skořicová zmrzlina
Nápoje: Víno Tanzberg Ryzlink rýnský Slunečná 2012
Nápoje: Minerální voda Mattoni perlivá
Nápoje: Káva espresso






Žádné komentáře:

Okomentovat