AGAVE

Kontaktní údaje: Agave, Masná 620/2, mailto: info@agaverestaurant.cz, web: www.agaverestaurant.cz

Hodnocení: Mexická restaurace Agave se nachází v Praze v klidné a nenápadné uličce kousek od Staroměstského náměstí. Na rozdíl od svých sousedů se pyšní stylovým a osobitým interiérem, který spojuje klasické a moderní prvky a vytváří působivé prostředí s nádechem luxusu. Nástěnné fresky, španělské dlaždice, klenuté stropy, tmavý nábytek, komody, zrcadla, to vše harmonicky sladěné, pracuje ve prospěch atmosféry, která skrývá tvář ve stínech. Ovšem čeho je moc, toho je někdy až příliš, a v tomto případě už je utlumení osvětlení na škodu, a tak trochu sklouzává k ponurosti. Výtku bych měl i k velikosti stolů, neboť jsem celý večer musel neustále přeskládávat sklo, příbory a couvert, abych získal prostor pro talíře. Obsluha je příjemná, milá a uvolněná. Začínám aperitivem s mnohoslibným názvem Mexican Mango Bellini, což je kombinace prosecca, manga a juice. Je lahodné a svěží. Hned poté už mi na stole přistává italské červené víno Rio Albo Valpolicella 2015 z rodinného vinařství Ca Rugate. Rubínová barva se snoubí s aroma višní a černých třešní. V chuti je příjemně šťavnaté, plné s velice jemnými tříslovinami. Krásně funguje už s fazolovými nachos, které si vybírám jako předkrm. Jsou lehce pikantní, aniž by působily příliš drsně. Následuje je pozornost podniku v podobě mexického salátku Quinoa, což je jen taková jednohubka na ukrácení dlouhé chvíle bez nějakého výraznějšího vjemu. Jako hlavní chod volím California burrito, které je servírováno s habanero salsou a nakládanou pikantní zeleninou. Jsem upozorněn, že obě přílohy jsou hodně pálivé. Pikantní opravdu jsou, ale ještě to není na zpocené čelo. Samotné burrito, sestavené z hovězí svíčkové na nudličky, brambor, směsi mexických sýrů, salsy, to vše zakuté do mohutné tortilly a posypané červenou cibulí a ozdobené ochucenou smetanou, je symfonická báseň o třech větách. Vše je na správném místě a dohromady je to skvělý zážitek. Jahodové gazpacho je na tom podobně. Hladivé a nezapomenutelné. K espressu s mlékem dostávám jako poděkování za návštěvu mexické svatební koláčky. A jestliže z kávy jsem malinko rozpačitý, koláčky jsou dokonalé. Svou návštěvu Agave Restaurantu zakončuji hedvábným venezuelským rumem Santa Teresa Gran Reserva. Výlet do Mexika se vydařil.

Datum návštěvy: 20.6.2016

Menu
Předkrm: Fazolové nachos
Předkrm: Mexický salát Quinoa
Hl.chod: California burrito s habanero salsou a nakládanou pikantní zeleninou
Zákusek: Jahodové gazpacho
Nápoje: Víno Ca Rugate Rio Albo Valpolicella 2015
Nápoje: Aperitiv Mexican Mango Bellini
Nápoje: Rum Santa Teresa Gran Reserva
Nápoje: Káva espresso s mlékem
Nápoje: Kohoutková voda






Žádné komentáře:

Okomentovat