HAJČMAN HOTEL

Kontaktní údaje: Hotel Hajčman, Strojírenská 372/11, Žďár nad Sázavou, mailto: info@hotelhajcman.cz, web: www.hotelhajcman.cz

Hodnocení: Hotel Hajčman ve Žďáru nad Sázavou se nachází nedaleko centra města v jeho klidné části. Kromě ubytovacích možností disponuje nekuřáckou restaurací, pivnicí, zahradní restaurací, barem a salónkem pro pořádání oslav. Hotelová restaurace je, jak už bylo zmíněno dříve, nekuřácká a v době mé návštěvy je taky dokonale prázdná. Uvnitř mě vítá socha sedící nahé ženy popíjející brčkem drink. Kromě ní výzdobu zajišťují starožitné mlýnky, váhy, dřevěné kočky a na stěně visí i dva pozouny. Obsluha je robustní a, jak už to v maloměstských hotelech často bývá, lehce přezíravá. Na place ji není skoro vidět, což je zřejmě dáno tím, že jsem jediným hostem a zase až tolik mi to nevadí. Co se už toleruje hůře, jsou prohřešky, jako když mi láhev objednaného bílého vína nechávají na stole bez chladiče. Chardonnay pozdní sběr 2012 od pana Hrušky by si jistě zasloužilo lepší zacházení. Večerní menu zahajuji grilovaným hermelínem s brusinkami na toastu. Je to tak jednoduché a primitivní, že v podstatě není co hodnotit. Nenadchne ani neurazí. To následující pečený pstruh na plátcích anglické slaniny s vařenými bramborami je už jiná liga. Je to pastva pro oči i pro chuťové buňky. Všechno tu hraje a je na správném místě. Ryba je pěkně připravená a chutná výborně. Anglická slanina ji harmonicky doplňuje, stejně jako skromná a decentní zeleninová příloha. Brambory jsou tak akorát. Tenhle chod se opravdu povedl. Nabídka dezertů sestává z medovníku, palačinek a různých zmrzlinových pohárů. Standard, který mají v každé hotelové restauraci. Vybírám si horkou směs lesního ovoce v palačinkovém kabátku s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou. Není to nic výjimečného, ale průšvih také ne. Sladkost je udržena na uzdě, zmrzlina chutná, šlehačka je nic moc. Espresso Alfredo na závěr v jednoduchém servírování s kapucínkem v plastu je dobré. Restaurace hotelu Hajčman úrovní služeb a nabídkou nijak nepřekvapí, na druhou stranu ani příliš nezklame. Je to tak půl na půl. Pokud je zde člověk ubytován, je to ideální volba díky pohodlnosti. Jít sem speciálně za gastronomií už je na zvážení.

Datum návštěvy: 9.6.2016

Menu
Předkrm: Grilovaný hermelín s brusinkami na toastu
Hl.chod: Pečený pstruh na plátcích anglické slaniny, vařené brambory s máslem
Zákusek: Horká směs lesního ovoce v palačinkovém kabátku s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
Nápoje: Víno Hruška Chardonnay 2014 pozdní sběr
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso Alfredo





Žádné komentáře:

Okomentovat