Hodnocení: Pivnice Ingot se nachází uprostřed panelového sídliště kousek od vlakového a autobusového nádraží ve Žďáře nad Sázavou. Vlajková loď pivovaru Gambrinus, jehož logo je doslova neustále na očích, disponuje velkou zastřešenou zahrádkou, kulečníkem, herními automaty a dvěma bowlingovými dráhami. Interiér prošel kompletní rekonstrukcí a je to na něm vidět. Masivní nábytek ještě stále září novotou a neopotřebovaností, dřevěná podlaha přináší prvek domáckosti a výkonná vzduchotechnika zajišťuje celkem solidní odvětrání kuřáckého odéru, takže přestože se tady kouří jako o závod, není to ani pro nekuřáka nesnesitelné. Prosvícené obrázky pak oživují lehce sterilní atmosféru. Obsluha je poměrně chladná a jakoby bez zájmu. Reakční časy mají zdlouhavé a jednou dokonce mou objednávku zcela ignorují. Se štamgasty se přitom vybavují docela vřele a přátelsky. Přestože Ingot je svým zaměřením pivnice, nabídka piv je docela chudá. Například alternativa ke světlým pivům vůbec neexistuje, snad jedině polotmavý Birell. Já si objednávám Gambrinus 11° Excelent. Startovním výstřelem je poté silná česnečka se šunkou, podávaná s chlebovými krutony a uzeným sýrem. Zajímavé řešení, kdy jsou krutony, respektive topinky, umístěny společně s nastrouhaným sýrem mimo samotnou polévku a host si sýr do ní sám přidá podle chuti, je neotřelé a originální. Navíc nikde není dáno, že sýr musí jít do polévky, klidně je možné nechat ho na topinkách a jíst to takto. Prostě jak komu vyhovuje. Česnečka jako taková už pak ovšem ničím dalším nepřekvapí, což je docela škoda. Následující hlavní chod, kuřecí prsíčko nadívané ricottou a listovým špenátem s mačkanými bramborami s cibulkou, je kompromisem. Původně jsem si totiž myslel na pořádný steak s nějakou peprnou omáčkou, jenže tady bohužel nic takového v nabídce nemají. Možná toto prvotní zklamání malinko ovlivňuje i můj přístup k předloženému pokrmu. Ať se totiž snažím sebevíc, přiřknout mu status plnohodnotné náhrady prostě nejde. Kuřecí maso je unavené a suché až hrůza. Nepomáhá ani originální nádivka či solidní omáčka. Nejpovedenější položkou jsou tak nakonec kuriózně šťouchané brambory proložené mladou cibulkou. Ty mi chutnají, zbytek je sotva průměrný. Druhého objednaného piva se ne a ne dočkat, proto už ani nežádám o dezertní lístek a končím espressem ze 100% arabiky značky Asim Caffé. To naštěstí číšník donese. Ingot Originál 1869 má možná dobrý koncept, ale už ne tak solidní provedení. Moje očekávání bohužel tentokráte nebyla naplněna.
Datum návštěvy: 10.6.2016

Menu
Polévka: Silná česnečka se šunkou podávaná s chlebovými krutony a uzeným sýrem
Hl.chod: Kuřecí prsíčko nadívané ricottou a listovým špenátem a mačkanými bramborami s cibulkou
Nápoje: Pivo čepované Gambrinus Excelent 11°
Nápoje: Káva espresso lungo Asim Caffé
Žádné komentáře:
Okomentovat