U LABUTĚ

Kontaktní údaje: Hotel U Labutě, nám.Republiky 70/6, Žďár nad Sázavou, mailto: hotelulabute@cbox.cz, web: www.hotelulabute.cz

Hodnocení: Hotel U Labutě se svou restaurací se nachází přímo v centru města Žďáru nad Sázavou. Interiér je čistě klasický, bez velkých designových hrátek. Bílé stěny zdobí zarámované malované krajinky, na stropě visí mnohoramenný lustr, okna kryjí mušelínové závěsy, dřevěné židle s vysokými opěradly mají pestré čalounění, na stolech jsou papírová prostírání s vtipným rýmováním o restauraci. Část podniku je koncipována jako pivnice s barem. Jsem tu v době, kdy venku na náměstí probíhají městské slavnosti, přesto je restaurace v poledne v podstatě prázdná. Obsluha je milá a vstřícná, vše funguje bez větších zádrhelů. K pití objednávám rozlévané víno odrůdy Frankovka. Je obyčejné a ničím neupoutá, kategorie stolní víno mu sedí jako ušité. Ze stále nabídky v jídelním lístku si pořád nemohu vybrat, a tak nakonec dávám přednost denní nabídce. Dršťkovou polévku jsem neměl ani nepamatuju. Je dobrá, ale nic víc. O následujícím kančím gulášku s bramboráčky se dá v podstatě říct to samé. Vzhledově ani chuťově ničím nevybočuje ze standardu. Koneckonců proč taky? Není to žádná nirvána, ale člověk je nakonec svým způsobem spokojen. Jablečný štrůdl se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou je servírován na obrovském talíři se znakem labutě, vyvedeným z cukru. Je pěkně vláčný a zapamatovatelný, zmrzlina je výborná a šlehačka pro změnu strašná, supermarketová. Espresso Bristol v jednoduchém provedení s kapucínkem v plastu je bez výhrad. Restaurace hotelu U Labutě nabízí jednoduchá jídla v cenově dostupných relacích, za nimiž se gurmán asi neotočí, ale které uspokojí běžnou městskou klientelu.

Datum návštěvy: 11.6.2016

Menu
Polévka: Dršťková
Hl.chod: Kančí guláš s bramboráčky
Zákusek: Jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
Nápoje: Víno rozlévané Frankovka
Nápoje: Káva espresso Bristol





Žádné komentáře:

Okomentovat