Hodnocení: Pub & Café restaurant okupuje přízemí domu na pěší zóně ve Žďáře nad Sázavou. V létě je k dispozici letní zahrádka před restaurací. Uvnitř je podnik interiérově rozdělen na restaurant a kavárnu, přičemž každá sekce je zařízena jiným nábytkem. V kavárenské části jsou to kožená klubová křesla, kulaté stoly a na stěnách visí obrazy v duchu vlámských mistrů, v restaurační části jsou klasické a barové židle, stoly z masivu a o výzdobu se tu starají plakáty a plakety jihoamerického střihu. Předělem mezi oběma sekcemi je bar a vstupní koridor. Ladění interiéru do výrazných, sytých červených barev a celkový koncept pasují podnik na docela příjemné místo, co ho ale sráží je fakt, že se tady kouří. Naštěstí v době mé návštěvy v neděli v poledne je o hosty nouze, a tak nejvíce cigaretového smradu vyprodukuje mládež u baru, jejíž vazba na personál je více než zřejmá a jejich postpubertální komunikace je více než rušivá. Navíc od obsluhy nepůsobí příliš profesionálně, když si k nim ve chvílích, kdy neobsluhují, přisednou a společně se baví o hloupostech. Kdyby jejich servis v ostatních ohledech byl prvotřídní, asi by mi to nevadilo, ale bohužel není, a tak je to o to horší. Lehký oběd začínám gratinovaným kozím sýrem na trhaných salátech s medem a vlašskými ořechy. K tomu dostávám opečený toast. Lehké, jednoduché, chutné. Není potřeba více slov, tenhle předkrm funguje výborně. Následují tagliatelle se špenátem a smetanou sypané parmazánem. Obsluha mi nabízí i modifikace s masem, ale já volím raději tuhle odlehčenou verzi. A nejsem zklamán. Na talíři to vypadá pěkně, chuť je výrazná, smetanová a i špenátu a parmezánu je tak akorát podle mého gusta. Moc dobré. Končím s espressem značky illy, které dostávám v pěkném barevném Expo hrníčku se smetanou v konvičce. Pub & Café bylo v roce 2015 vyhlášeno ve čtenářské anketě místního Deníku „hospůdkou roku“, když lidé chválili především kuchyni a i já mohu potvrdit, že kuchaře tady mají opravdu na úrovni. Bohužel v ostatních ohledech mi to už taková hitparáda nepřijde, za mě proto celkově jen průměrné hodnocení.
Datum návštěvy: 12.6.2016

Menu
Předkrm: Gratinovaný kozí sýr na trhaných salátech s medem a vlašskými ořechy, toast
Hl.chod: Tagliatelle se špenátem a smetanou sypané parmazánem
Nápoje: Pivo nealkoholické Birell
Nápoje: Káva espresso illy classic
Žádné komentáře:
Okomentovat