U DVOU SLUNEČNIC

Kontaktní údaje: U Dvou slunečnic, Sokolská 5147, Zlín, mailto: udvouslunecnic.zlin@seznam.cz, web: www.udvouslunecnic.cz

Hodnocení: Restaurace U Dvou slunečnic ve Zlíně se honosí rozsáhlou nabídkou především skupinových služeb. Kromě samotné restaurace je zde i stejně prostorný Sport Bar, zastřešená a vyhřívaná zahrádka, terasa a tři salónky, které pojmou až 180osob. Takže pro soukromé akce, svatby a rodinné oslavy místo více než ideální. Samozřejmostí je vlastní parkoviště. Samotný restaurant je nekuřácký a jeho dominantu tvoří mohutný krb, který není jen na parádu, ale docela běžně se tady na dřevěném uhlí připravují speciality z masa a ryb. Dalším nepřehlédnutelným prvkem interiéru, který je vyveden v teplých hnědo-červených tónech, jsou skleněné oddělovací přepážky mezi stoly poseté květinovými motivy a mohutná dřevěná konstrukce stropu. O výzdobu se starají nejrůznější kameninové džbánky, vázy a hrníčky a zmínku zaslouží i osvětlovací tělesa ve tvaru obrovských petrolejek. Obsluha je rychlá a všímavá, jen malinko odtažitá a chladná. Pro jednoduchý, lehký oběd volím valašskou kyselici a tagliatelle s lososem a bylinkovou omáčkou. K tomu čepované nealkoholické pivo Birell. Polévka je výborná, výrazná a pěkně chuťově vybalancovaná. S těstovinami už je to horší. Konzistence je trochu tužší, losos jakoby bez chuti a s bylinkovou omáčkou se šetřilo víc než dost. Celkově pokrm postrádá výraz a místo oblizování lžíce s ním zápasím od začátku až do konce. Zklamání je takové, že už nemám chuť ani na dezert. Návštěvu U Dvou slunečnic proto končím kávou. Espresso značky Mauro Caffé je docela obyčejné. Takový ten standard, co vyleze z kávomatu a na který člověk hned po posledním doušku zapomene. Restaurace U Dvou slunečnic má potenciál zaujmout, v mém případě však očekávání bohužel nebyla tak docela naplněna.

Datum návštěvy: 6.7.2016

Menu
Polévka: Valašská kyselice
Hl.chod: Tagliatelle s lososem a bylinkovou omáčkou
Nápoje: Pivo nealkoholické Birell
Nápoje: Káva espresso s mlékem Mauro Caffé




Žádné komentáře:

Okomentovat