Hodnocení: Hotel Arkáda se svou restaurací se nachází v centru města Bučovice přímo naproti zámku. Ten je už teď v listopadu pro veřejnost uzavřen, což se evidentně projevuje i na návštěvnosti hotelové restaurace: není prázdná, ale obsazenost v neděli v poledne je více než skromná. Interiér se nese v moderním duchu, hojně využívajíce světla a světlých tónů. Výzdoba je skromná. Spokojuje se s několika málo fotografickými zátišími a dvěma velkoformátovými projekcemi zámecké architektury. Bar u kuchyně je spíše formální záležitostí než plnohodnotný funkční prvek, na rozdíl od ostatního nábytku, který je ryze účelový. Obsluha je příjemná a poctivá, ale nijak nevybočuje z běžného standardu malých měst. Oběd začínám lososovým carpacciem se špenátem a hoblinkami parmezánu. K tomu dostávám do zlatova opečenou bagetku. Její barva i struktura je skutečně úžasná. Už horší je to se samotným carpacciem. To, že je losos čerstvě vytažený z lednice, je neoddiskutovatelné. Některé plátky jsou ale tak studené, že mi až trne jazyk. Nechat ho tak čtvrt hodinky odstát by mu rozhodně prospělo. Takto mě kuchyně rozhodně neohromila. Následující svíčková na smetaně už je mnohem lepší. Je jako vystřižená z učebnice pro hotelové školy. Nechybí kopeček šlehačky, brusinky ani plátek citrónu. Knedlíky jsou výborné, omáčka sametová, maso křehké. Tady se skutečně nic vytknout nedá. K pití mám čepovaného nealkoholického Birella a na závěr espresso lungo z dílny Segafreda v rádoby kavárenském servírování, které kazí jen kapucínek v plastu a od trysky kávomatu poprskaný hrníček. Celkově se dá říct, že restaurace hotelu Arkáda nezklamala ani kdovíjak nenadchla. Host tu dostane poctivý standard za dobrou cenu.
Datum návštěvy: 13.11.2016

Menu
Předkrm: Lososové carpaccio se špenátem, hoblinkami parmezánu a pečenou bagetkou
Hl.chod: Hovězí svíčková na smetaně s brusinkami, šlehačkou a kynutým knedlíkem
Nápoje: Nealkoholické čepované pivo Birell
Nápoje: Káva espresso lungo Segafredo
Žádné komentáře:
Okomentovat