GARGANO PIZZERIE

Kontaktní údaje: Pizzerie Gargano, Jana Palacha 123/2, Břeclav, mailto: info@pizzeriebreclav.cz, web: www.pizzeriebreclav.cz

Hodnocení: Gargano je malinká pizzerie na nábřeží Dyje v Břeclavi. Nevelké vnitřní prostory jsou využity na maximum, přesto nepůsobí stísněně a chytrým oddělením jednotlivých stolů vysokými opěradly dřevěných lavic ponechávají hostům alespoň určité zdání soukromí. Stěny zdobí zarámované fotografie přímořského letoviska, které dalo podniku své jméno, a místo je i pro umění v podobě maleb Paula Kleeho. Dřevěný trámový strop, dlaždicová podlaha a kamenný minibar dotvářejí celkovou atmosféru rádoby italského rodinného podniku. Obsluha je malinko odtažitější a chladná, ale všímavá, rychlá a své úkoly si plní beze zbytku. Protože na jídelním lístku nejsou žádné předkrmy ani polévky, začínám lehký oběd rovnou hlavním chodem, a tím jsou špenátové tagliatelle se smetanovou omáčkou, žampiony a parmezánem. Konzistence těstovin je výborná, smetanová omáčka hladivá, k tomu decentní parmezánové zasněžení, kterého je tak akorát a žampiony, které při absenci masové složky určují výsledný charakter pokrmu. Je to jednoduché až prosté, ale výborné a bez výhrad či výtek. U následující medové Marlenky kvituji s povděkem, že není zaplácaná šlehačkou a jinými vylepšovadly, ale servírována jen skromně ve své prapůvodní podobě a kráse. Stejně nehonosně je předkládána i káva značky LavAzza a je i stejně dobrá. Gargano bezesporu není restaurace, kde by hosté čekali v dlouhé řadě, než se uvolní nějaký stůl, přesto se zde dá dobře a levně najíst k plné spokojenosti.

Datum návštěvy: 17.11.2016

Menu
Hl.chod: Špenátové tagliatelle se smetanovou omáčkou, žampiony a parmezánem
Zákusek: Medová Marlenka
Nápoje: Čepovaná kofola
Nápoje: Káva espresso LavAzza s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat