POHODA

Kontaktní údaje: Pohoda, Na Řádku 3178/9, Břeclav, mailto: info@restauracepohoda.cz, web: www.restauracepohoda.cz

Hodnocení: Restaurace Pohoda se chlubí statusem první nekuřácké restaurace v Břeclavi. Nachází se přímo proti železniční lávce na nábřeží Dyje v klidné pěší zóně. Tyto charakteristiky mi přijdou více než lákavé pro osobní návštěvu. Interiér s centrálním půlkruhovým barem je příjemný a na první pohled útulný a pohodový. Čalouněné žídle a lavice, stejně jako oddělovací přepážky a stěny jsou laděny v hnědo-béžových tonech s červenými akcenty. V době mé návštěvy v sobotu v poledne je restaurant dokonale prázdný. Obsluha je milá a všímavá. Nedostatek hostů se však podepisuje i na jejich přístupu, já za sebe si ale nemám nač stěžovat. Pro své obědové menu volím položky speciální sezónní nabídky. Na úvod je mi servírována valašská kyselice. Je parádní. Plná, bohatá a dokonale kořeněná. Až mě mrzí, když dávám do úst poslední lžíci. Je skoro až neuvěřitelné, že následující jelení hřbet na kořeněné zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré celkový dojem ještě překonává. Krásná úprava, šťavnaté a rozpadající se maso, omáčka i bramborové pyré povyšují slůvko dokonalost na pojem, který spadá do kategorie nezapomenutelných okamžiků v životě lidském. Stejné je to i s dezertem. Pošírovaná hruška s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandlemi je stejně úžasná jako předchozí chody. Výborné espresso ze stáje Manuel Caffé završuje skvělý kulinářský zážitek. Kuchyně v restaurantu Pohoda je opravdu mimo jakákoli přízemní očekávání, je jedním slovem skvělá. Pokud o tom snad někdo pochybuje, existuje jednoduchá pomoc, zkuste ji. Já odsud odcházím nadšen.

Datum návštěvy: 19.11.2016

Menu
Polévka: Valašská kyselica
Hl.chod: Jelení hřbet na kořenové zelenině s bramborovo-kukuřičným pyré
Zákusek: Pošírovaná hruška s vanilkovou zmrzlinou přelitá čokoládou a sypaná mandlemi
Nápoje: Minerální voda Rajec jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Manuel Caffé





Žádné komentáře:

Okomentovat