Hodnocení: Poloha restaurantu mimo centrum města předpokládá, že svými parametry bude podnik natolik zajímavý, aby přitáhl zákazníky bez ohledu na to, jak daleko to sem je. A zdá se, že reference má břeclavský Steak House opravdu ty nejlepší, neboť v sobotu večer je zde obsazeno každé volné místečko. Podnik má dva oddělené provozy se společnou kuchyní, vzadu ve dvoře parkovací stání a terasu s letním posezením. Do suterénního Old Innu se schází po pekelně úzkém schodišti, které určitě není pro klaustrofobiky a i vybavení je zde méně okázalé a syrovější. Většina návštěvníků se spíš seznámí s prostorem ve zvýšeném přízemí, který jako by vypadl z westernových příběhů. Celý zakutý do dřeva s velkým mořským akváriem, kovanými lucernami, koňskými postroji, pytli a obručemi vzývá drsnou atmosféru Divokého západu. I ta stísněnost, kdy jeden kouká do talíře druhému a poslouchá, co se povídá u sousedů, k tomu tak nějak patří. Mladičká obsluha kmitá, co jí síly stačí a zvládá to s grácií a nonšalancí. Neodbývají ani zpětnou vazbu a vždy se diskrétně zeptají, zda je všechno v pořádku. Začínám s grilovaným chřestem se sýrovou omáčkou a parmskou šunkou, podávaným s pšeničnou tortillou. K tomu objednávám láhev Modrého Portugalu s mnohoslibným názvem Bouquet ročník 2013 z Révy Rakvice. Víno je příjemné s jemnou kořenitou tříslovinou s tóny drobného ovoce. Rafinovaná kompozice chřestu vzbuzuje velká očekávání a bez problému je naplňuje. Každá položka je úžasná sama o sobě a ještě souzní s ostatními. Jednotlivé chuťové tóny jakoby se objevovaly z ničeho a následně pracovaly vstříc komplexnímu harmonickému vjemu, na který se nezapomíná. Baví mě po nich pátrat a nacházet je. Následující filet steak s barbecue marinádou, pepřovou omáčkou a mexickými bramborami si s předkrmem v ničem nezadá. Maso je krásně šťavnaté, na řezu hraje dokonalými barvami a barbecue marináda mu přidává na atraktivnosti. Pepřová omáčka je vynikající a brambory skvostné. Celé to ladí, zvučí a útočí na první signální. Nechávám se unést. Čokoládový cheescake už je po předchozích zázracích trochu zklamáním. Je to jen spousta čokoládového krému a na můj vkus je příliš sladký. Káva Hausbrandt je oproti tomu výborná, silná a lahodná. Mojí návštěvu břeclavského Steak Housu uzavírá stopečka mého oblíbeného barbadoského výběrového rumu Plantation 20th Anniversary XO, který snad ani nemůže zklamat. Jednoznačně povedený večer a dost možná to nejlepší, co je dnes v Břeclavi v oblasti gastronomie k mání.
Datum návštěvy: 19.11.2016

Menu
Předkrm: Grilovaný chřest se sýrovou omáčkou, parmskou šunkou, podávaný s pšeničnou tortillou
Hl.chod: Filet steak s barbecue marinádou, pepřovou omáčkou a mexickými bramborami
Zákusek: Čokoládový cheescake
Nápoje: Víno Modrý Portugal Bouquet, Rakvice pozdní sběr 2013
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Rum Plantation 20th Anniversary XO
Nápoje: Káva espresso lungo Hausbrandt
Žádné komentáře:
Okomentovat