ROSE HOTEL

Kontaktní údaje: Rose hotel, Veslařská 2956/5, Břeclav, mailto: info@hotelrose.cz, web: www.hotelrose.cz

Hodnocení: Restaurace tříhvězdičkového hotelu Rose je v přízemí samostatně stojícího domku v bezprostřední blízkosti plaveckého areálu v Břeclavi. V suterénu pod ní je ještě samostatná pivnice a hotel nabízí i zajištění návštěvy vinných sklepů. Nabídka tedy přebohatá. Interiéru dominuje zelená, kterou jsou obarveny nepřehlédnutelné sedačky, klubová křesla i barové stoličky. Stejně různorodé jako sezení je i stolování: jsou tu klasické stoly, kruhové kavárenské stolky i vysoké barové desky. Okna zakrývají mušelínové záclony, zvýšený střed podniku odděluje seříznuté vrbové proutí s vánočními ozdobami, vedle obrazů visí na stěně i širokoúhlá LCD obrazovka. Jedním slovem všehochuť od podlahy až po strop. Působí to nekoncepčně a roztříštěně, a to ani nemluvím o tom, jak nepohodlně se sedí u jídla v hlubokých křeslech s vysokými opěradly. Asi jediný prvek, který mě skutečně zaujal, jsou osvětlovací tělesa a i u těch trochu váhám, zda se sem opravdu hodí. S obsluhou to bohužel taky není žádná sláva. Bodrost a žoviálnost se jí upřít nedá, ale všechno ostatní už skřípe jako rezavý vrak. Od usazení k první objednávce je to dlouhých dvacet minut nezájmu. Pak jako by chtěli všechno dohnat, mi servírují hlavní chod, aniž bych se dostal byť jen do poloviny předkrmu. Dolévání vína samozřejmě ani neočekávám, takže jeho absencí nejsem nijak překvapen. Úroveň lepší hospůdky je myslím odpovídající klasifikace služeb personálu v restauraci hotelu Rose. No a teď k jídlu a pití. Za víno večera volím Cabernet Sauvignon z tvrdonického vinařství pana Čecha. Ve vůni i chutí jsou výrazné projevy koření a černého bezu, tříslovina je jemná a harmonická, dochuť středně dlouhá. Předkrm, kterým je domácí vepřová paštika s brusinkami, je tragický. Paštika je servírována ve skleničce s uzávěrem, na jehož otevření musím použít opravdu hrubou sílu. Samotný produkt je zmrzlý na kost a mnoho důvěry nevzbuzuje. Chuť je mdlá a nevýrazná, a je to snad poprvé, co vracím téměř netknuté jídlo. Situace není o mnoho lepší ani s následujícími medailonky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou a bramborovými placičkami. Humpolácká prezentace bez nápadu. Hrubé, bez chuti a bez zápachu. V tomto případě sice dojídám, ale nadšený či spokojený určitě nejsem. Nejlepší položkou večera je tak čokoládový fondán s lesním ovocem a šlehačkou. Je to jak z jiného světa. Pěkná decentní stylizace a výborná hladivá chuť. K tomu mám dobré espresso italské značky LavAzza, a tak alespoň v závěru si napravuji pošramocené dojmy. Každopádně škoda už byla napáchána. Tento podnik řadím k těm, které nedoporučuji k návštěvě.

Datum návštěvy: 18.11.2016

Menu
Předkrm: Domácí vepřová paštika s brusinkami a pečivem
Hl.chod: Medailonky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou a bramborovými placičkami
Zákusek: Čokoládový fondán s lesním ovocem a šlehačkou
Nápoje: Víno Čech Cabernet Sauvignon, pozdní sběr 2014
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso s mlékem LavAzza





Žádné komentáře:

Okomentovat