HOME KITCHEN ANDĚL

Kontaktní údaje: Home Kitchen, Radlická 3185/1b, Praha-Smíchov, mailto: info@homekitchen.cz, web: www.homekitchen.cz

Hodnocení: Bistro Home Kitchen na pražském Smíchově je součástí obchodního multiplexu Anděl´s City, a přestože se v okolních obchodech nabízí spousta luxusu, drahého a značkového zboží, v Home Kitchen je to především o neformálnosti a přirozenosti. Tomu je podřízen celý koncept podniku, od interiérového designu, přes fungování obsluhy až k samotnému jídelnímu lístku. Apropo jídelní lístek… on vlastně v tištěné podobě vůbec neexistuje. Jednotlivá jídla jsou představována naživo a naostro formou ukázkových porcí. Výjimku tvoří jen snídaňové menu. Je to zajímavé, a tak trochu mi to připomíná éru závodních jídelen. Koneckonců retro tu má i jiné připomínky: v knihovničce tu mají takové klasiky jako sešity kresleného Čtyřlístku, Štorchovu Osadu havranů, Feuchtwangerovu Bláznovu moudrost nebo Dumasova Králova klenotníka. Obsluha je milá a usměvavá. Opravdu málokde člověk zažije tak bezprostřední atmosféru, při níž se skoro až stírá rozdíl mezi personálem a hostem, jako právě tady v Home Kitchen. Pro svůj lehký oběd si vybírám Krkonošské kyselo, rizoto s pancettou, červeným vínem a čekankou, k pití pak domácí zázvorovou limonádu. K polévce dostávám automaticky i čerstvě pečený domácí chléb a musím říct, že jak on tak polévka jsou skvostné. S rizotem je to už o poznání horší, neboť lehce nakyslý tón mi vůbec nesedí a jídlem se probíjím s mírným sebezapřením. Limonáda je trochu sladší, ale jinak dobrá. Závěrečné espresso lungo má jeden zásadní nedostatek, a tím je teplota. Je totiž jen vlažné a po přidání smetany se to samozřejmě ještě zhorší. Jak tedy s hodnocením smíchovského Home Kitchen. Koncept se mi líbí, obsluha je někde na polovině a jídlo je jako horská dráha, jednou nahoře, jednou dole.

Datum návštěvy: 25.3.2017

Menu
Polévka: Krkonošské kyselo
Hl.chod: Rizoto s pancettou, červeným vínem a čekankou
Nápoje: Domácí zázvorová limonáda
Nápoje: Káva espresso lungo Source Caffé




Žádné komentáře:

Okomentovat