Hodnocení: Po dvou letech od poslední návštěvy v Borgo Agnese jsem se rozhodl znovu sem zavítat v rámci narozeninové oslavy. Díky zvolenému času uprostřed odpoledne je restaurant v podstatě prázdný a obsluha mě, stejně jako poprvé, usazuje v zadní prosklené „vyhlídkové“ části. Trochu zápasím s posedem, neboť na mou nemodelovou výšku je křeslo vůči stolní desce příliš nízko. Ale během vybraného sedmichodového menu Grand, doplněného snoubenými víny, mám dost času i prostoru si na to zvyknout. Obsluha je v první polovině mé návštěvy bez jakýchkoli problémů, všímavá, znalá a vysoce profesionální. Ovšem s přibývající zaplněností podniku, jako by je někdo vyměnil. Pořád jsou vysoko nad běžným standardem brněnského pohostinství, ale v dokonale šlapajícím soustrojí se objevuje písek a servis u stolu začíná malinko drhnout. Projevuje se to prázdnými sklenicemi a výrazně prodlouženou čekací dobou. Například na účet čekám u prázdného stolu více jak 15 minut. Co se týče menu, sestava by snad ani nemohla být lepší. Každý chod je v podstatě malý koncert na talíři, jak svým vzhledem, tak po stránce chuti. Začíná to s foie gras, doplněnými mizunou, cassis, čokoládou a kousky croissantu. Hned následující batátový krém s kousky chobotnice, kari, zázvorem a rýžovou pěnou je k nezapomenutí. Je jedním slovem úžasný. Možná proto se mi telecí jazyk s uzeným lilkem, Bagnacaudou a kapary zdá poněkud slabší. To kachní ravioly s amaretto omáčkou už zase zvedají laťku někam k nebesům. Skvostné. Dokonce bych řekl, že zastiňují i hlavní trhák sestavy selečí bok s celerem, granny smith, křenovou pěnou a ředkvičkami. Sýrová mezihra, předcházející mandlovému koláči s mangem a kokosem, je nepochopitelně ochuzena o snoubené víno. Jak už jsem se zmínil, servis ke konci ztrácí tak trochu dech. Espresso lungo, jednoduše servírované, je silné a výborné. Digestiv má podobu rumu Don Papa a na můj vkus je hodně uhlazený, voňavý a sladký. I přes výhrady k obsluze přiznávám restaurantu Borgo Agnese, že mi i tentokráte přinesl mimořádný zážitek.
Datum návštěvy: 7.4.2017

Menu
Amuse bouche: Marinované hovězí pastrami s ořechy a bylinkami
Předkrm: Foie gras, mizuna, cassis, čokoláda, croissant
Předkrm: Telecí jazyk, uzený lilek, Bagnacauda, kapary
Polévka: Batátový krém, chobotnice, kari, zázvor, rýžová pěna
Hl.chod: Kachní ravioly, amaretto omáčka
Hl.chod: Selečí bok, celer, granny smith, křenová pěna, ředkvička
Zákusek: Sýrové trio
Zákusek: Mandlový koláč, mango, kokos
Nápoje: Víno rozlévané Cave du Roi Dagobert Pinot gris Bio 2013
Nápoje: Víno rozlévané Monte del Frá Custoza 2015
Nápoje: Víno rozlévané Famille Perrin La Vieille Ferme 2015
Nápoje: Víno rozlévané Valle Reale Montepulciano d‘ Abruzzo 2014
Nápoje: Víno rozlévané Chateau Roc de Levraut Bordeaux 2015
Nápoje: Víno rozlévané Baumard Coteaux du Lyon Chenin blanc 2013
Nápoje: Rum Don Papa
Nápoje: Minerální voda
Nápoje: Káva espresso Mattioni
Žádné komentáře:
Okomentovat