Hodnocení: Koliba U Tří králů byla postavena na zelené louce a poprvé otevřena v roce 2011. Je zařízena ve valašském stylu a její dominantou jsou jednak měděné varny vlastního pivovaru, a pak také mohutná kachlová kamna jak z doby našich babiček. Druhá místnost slouží kuřákům a v suterénu jsou pak ještě bowlingové dráhy. Kapacita restaurantu je skutečně velkorysá, přesto je na Velký pátek plně obsazena a bez rezervace není šance získat stůl. Bohužel to s sebou také nese značné hlukové nepohodlí, jinými slovy podnik hučí jako včelí úl. Obsluha kmitá jak zdivočelí bruslaři na ledové ploše, jsou neustále v pohybu a naplno zaměstnaní, možná proto je jejich přístup hodně povrchní. K pití si dávám místní čepovanou světlou Desítku. Je to pivo lehčí sladové chuti s přídavkem karamelového sladu a je velmi dobře pitelné. Jako předkrm volím pikantní nakládaný hermelín s rozmarýnem a česnekem. Více než startovní výstřel k naladění se před hlavním chodem, je to spíš jen pochoutka k pivu, servírovaná prostoduše a bez přidaných hodnot tak, jak to v kuchyni vylovili ze sklenice. Dobré, ale až zoufale obyčejné. To pfeffersteak se smetanovou omáčkou, zeleným pepřem a opékanými bramborami se slupkou je už úplně jiná liga. Aby také ne, jedná se o nejdražší položku jídelního lístku. Pěkná a klasická úprava podtrhuje chuťovou exkluzivitu pokrmu. Omáčka je vynikající, stejně tak brambory. Maso sice na požadovanou míru propečení medium nedosáhlo, ale je to jen o prsa, takže žádné výhrady nemám. Je díky tomu jen ještě šťavnatější a měkčí. Dezert má podobu kakaové rolády s našlehanou smetanou. Mé očekávání vysoké sladkosti není naplněno, roláda se v tomto ohledu drží hodně při zemi, což je osvěžující a vítám to s povděkem. Jen ta úprava na talíři je opět hodně spartánská. Espresso lungo z dílny Julius Meinl v plném servírování je velice dobré a je tak úspěšnou tečkou tohoto večera. Kolibu U Tří králů hodnotím jako poctivý podnik, kde se dá nejen dobře najíst, ale také se zde dá dobře pobavit. Daní za oblíbenost podniku je poněkud hektická a frenetická atmosféra, která nemusí být pro každého.
Datum návštěvy: 14.4.2017

Menu
Předkrm: Pikantní nakládaný Hermelín s rozmarýnem a česnekem, chléb
Hl.chod: Pfeffersteak se smetanovou omáčkou a zeleným pepřem, opékané brambory se slupkou
Zákusek: Kakaová roláda se šlehanou smetanou
Nápoje: Pivo čepované Koliba světlá Desítka
Nápoje: Káva espresso lungo Julius Meinl
Žádné komentáře:
Okomentovat