Hodnocení: Tuning Bar se nachází v úplně obyčejné uličce řadových domků blízko centra města, kam by se snad nikdo ani ve snu nevydal za dobrým jídlem. Žádné návěstí, směrovník či reklama neupozorňuje na to, jaká perla se tady ukrývá před světem. Na honosnost si tady rozhodně nepotrpí, dokonce se dá říci, že temná vstupní kuřácká sekce je všechno jiné, jen ne zvoucí a útulná. Pokud má ale člověk dost odvahy a rozhodnosti a pronikne dále do dalších místností, začne se interiér otevírat, projasňovat a doslova rozkvétat. Zadní část podniku je netušený labyrint místnůstek, letních i zimních zahrad, teras a pater, kde si jistě každý najde svému srdci milé místečko. Je tu prostor i pro zábavu: biliard, šipky nebo fotbálek jsou nenásilně zakomponovány a nejenže nepřekážejí, ale ani nenarušují celkový koncept podniku. Obsluha je milá a usměvavá. Pohybuje se po place s dobrou náladou a pohotově vyřizuje objednávky. Na úvod objednávám pití, mattoniho jemnou minerální vodu a rozlévané chardonnay, které je svěží a jiskřivé. Pro předkrm šahám do norských vod, odkud až na můj stůl doputoval čerstvý losos, kterého mi v kuchyni upravili do podoby tartaru. Ten položili na křupavý toast, přidali k němu bylinky, listy trhaných salátů, pokapali to citronovým vinaigrettem a malý zázrak je na světě. Krásně to vypadá, je to jednoduché a současně nepřehlédnutelně rafinované. Chuť je božská a má všechny atributy pro dokonalý zážitek. S hlavním chodem cílím pro změnu do italských luhů a hájů. Penne spinaci jsou směsí těstovin, kuřecího masa, listového špenátu, smetany, slaniny a parmezánu. Servírovány jsou na krásně malovaném talíři trojúhelníkového tvaru ve výborné konzistenci a vyznačují se jemnou a hladivou chutí. Ingrediencí je právě tak akorát, ani moc ani málo, vše je pěkně vybalancováno. Opět tedy vysoká spokojenost. Jako dezert je mi doporučeno čokoládové suflé. Není to žádný polotovar z mikrovlnky, ale čerstvě pečený výtvor místní kuchyně. A také to tomu odpovídá. Do téhle sladkosti je opravdu snadné se zamilovat. Rozšířené espresso Janus už jen potvrzuje, že zabloudit do Tuning baru bylo trefou přímo do středu terče. Pokud bych měl vybrat v Prostějově jeden jediný podnik, který stojí za návštěvu, ukázal bych nejspíš právě na tento.
Datum návštěvy: 15.4.2017

Menu
Předkrm: Tartar z norského lososa s bylinkami na lístcích trhaných salátů s citronovým vinaigrettem a toasty
Hl.chod: Penne spinaci ( kuřecí maso, listový špenát se smetanou a slaninou, parmezán )
Zákusek: Čerstvě pečené čokoládové suflé
Nápoje: Víno rozlévané Chardonnay
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemná
Nápoje: Káva espresso lungo Janus
Žádné komentáře:
Okomentovat