Hodnocení: Italský ristorante Massimo je součástí moderního urbanistického obchodně-kancelářského komplexu River Park na Dvořákově nábřeží v Bratislavě. Hosty sem kromě tradičního způsobu přepravy pomocí autobusů a tramvají přivádí i pěší promenáda a cyklistický chodník. Stejně jako i v jiných místech na břehu Dunaje, i tady jsou restauranty, sushi bary, vegetariánská bistra a kavárny poskládány jeden vedle druhého v jedné nepřerušené řadě a všechny se honosí tu větší či menší letní terasou či zahrádkou. Nejinak je tomu i u Massimo ristorante, který navíc kombinuje stoly pod širým nebem, respektive pod platany, s krytým proskleným budoárem, jehož součástí je i samostatný bar. Úžasnou vychytávkou je bezesporu intervalové zvlhčování vzduchu rozprašovači vodní mlhy, umístěnými po celém obvodu zahrádky. Uvnitř je restaurant vysloveně stylový s dřevěnými kazetovými stropy, tradičním nábytkem a nástěnnou fototapetou Neapolského zálivu. Gigantický centrální bar rozděluje prostor do dvou sekcí, z nichž jedna je spíše otevřenější a vzdušnější, zatímco ta druhá intimnější a separovanější. Otevřený průhled do kuchyně dává hostům možnost sledovat kuchaře při práci. Personál je příjemný, vstřícný a znalý, s dobře dávkovanou mírou zájmu o zpětnou vazbu. Své obědové menu zahajuji předkrmem s mozzarellou di bufalo, k níž jsou přidány cherry rajčátka a bazalkové pesto. Krásná aranže na talíři jde ruku v ruce s výborným chuťovým zážitkem. Tomuto rozjezdu se nedá vytknout jediná chybička. K následujícímu chodu, nazvanému Garganelli con gamberetti e asparagi, což jsou těstoviny s krevetami a chřestem, doplněné jemnou rajčatovou omáčkou si objednávám rozlévané, svěže letní, bílé víno Lugana Tenuta Maiolo. Garganelli jsou těstoviny podobné penne, jen jsou jakoby stočené do husté spirály, což v konečném důsledku vypadá jako by měly vroubkovaný povrch. A opět, stejně jako u předkrmu, je to labužnický koncert. Výborná konzistence těstovin, výborné ochucení, netradiční kombinace krevet a chřestu, která ovšem funguje znamenitě… není co dodávat, tohle je prostě trefa do středu terče a já si vychutnávám každé sousto. Výborné espresso značky Kenon v plném servírování doplňuje poslední dílek povedené skládačky jménem Massimo. Hodnotím plným počtem bodů, bez váhání a bez servítek.
Datum návštěvy: 20.7.2017

Menu
Předkrm: Mozzarella di bufala s bazalkovým pestem a cherry rajčátky, domácí chléb
Hl.chod: Garganelli s krevetami a chřestem v jemné rajčatové omáčce
Nápoje: Víno rozlévané Lugana Tenuta Maiolo
Nápoje: Minerální voda Perrier jemně sycená
Nápoje: Káva espresso lungo Café Kenon
Žádné komentáře:
Okomentovat