ALBRECHT

Kontaktní údaje: Albrecht, Mudroňova 82, Bratislava, mailto: restaurant@hotelalbrecht.sk, web: www.hotelalbrecht.sk

Hodnocení: Restaurant Albrecht je součástí stejnojmenného hotelu, který se nachází ve vilové čtvrti Starého Mesta nad bratislavským hradem. Devízou tak je klidné prostředí bez hektického ruchu velkoměsta a díky tomu i poučená klientela, která hledá to nejlepší, co může hlavní město Slovenské republiky nabídnout. Prostým a neoddiskutovatelným faktem je, že běžný turista, občan či návštěvník Bratislavy sem bez patřičných indicií a doporučení asi nezavítá, a tak se Albrecht stává skutečným gurmánským rájem těch, kdo vědí, o co tady jde a navíc na nějaký ten peníz zase až tolik nehledí. Prostředí odpovídá podniku I.kategorie, je příjemné, pohodové a neokázale luxusní. Žádná moderna ani extravagance tady nejsou doma. Styl a umírněné dekorum jsou tu na prvním místě. A ještě zákazník, tomu je podřízeno vše od prvního do posledního nádechu. Poměrně početný personál skutečně funguje bez jediného zaváhání a jejich přístup je stejnou měrou domácký jako i profesionální. Jejich starostlivost je příkladná a bezchybná. Svou návštěvu tady otevírám objednávkou vína. S ohledem na volbu jídla vybírám italské červené Pio Cesare Barbera d´Alba, ročník 2013. Jedná se o víno vonící po ostružinách, švestkách a zralém bobulovém ovoci s tóny koření a tabáku, v chuti je výrazně šťavnaté, pružné a komplexní. Hned po víně už mi na stole přistává předkrm v podobě grilovaná chobotnice s paprikovou pěnou, zelenou čočkou z Puy a sladko-kyselou sezamovou omáčkou. Aranže je bez jakýchkoli debat úchvatná a stejně je na tom i chuťový projev. Jednoduše je radost objevovat, co všechno talíř skrývá. Vlastně už v tuhle chvíli je mi jasné, že se budu dotýkat gourmetského nebe. A začátek je skutečně excelentní. Jako hlavní chod jsem zvolil jehněčí hřbet s baklažánovo-česnekovým pyré, cizrnou, chorizem, šťouchanými bramborami a estragonovou omáčkou. Není potřeba se rozepisovat, tohle je dokonalost. Vše je na správném místě, nic nechybí, nic nepřebývá, a co hlavně chutná to náramně. Šťavnatost, jemnost, tajemnost a nepředvídatelnost, to jsou atributy, které tohle jídlo definují. A já si ho užívám plnými hrstmi a plnou pusou. Dezert v podobě borůvkovo-mandlového piškotu s dehydrovanou čokoládou a chlazenou jogurtovou pěnou už je jen poslední skoba do extáze. I když přiznávám, že předchozím dvěma chodům se nevyrovná, pořád je to vysoko nad běžným standardem. Možná i proto se rozhoduji dát ještě i digestiv, kterým je desetiletý armagnac Castereded. A rozhodně nejsem zklamán. Odcházím dobře naladěn a s pocitem, že navštívit Albrechtův restaurant doopravdy stálo za to. Takhle vypadá dokonalý gourmetský zážitek, bez jakýchkoli berliček.

Datum návštěvy: 21.7.2017

Menu
Amuse bouche: Bramborová espuma
Předkrm: Grilovaná chobotnice s paprikovou pěnou, čočkou a sladko-kyselou sezamovou omáčkou
Hl.chod: Grilovaný jehněcí hřbet s baklažánovo-česnekovým pyré, cizrnou, chorizem a estragonovou omáčkou
Zákusek: Borůvkovo-mandlový piškot s dehydrovanou čokoládou a chlazenou jogurtovou pěnou
Nápoje: Víno Pio Cesare Barbera d´Alba 2013
Nápoje: Armagnac Castereded 10yo
Nápoje: Minerální voda Toma Natura jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo Danesi






Žádné komentáře:

Okomentovat