Hodnocení: Restaurace Giamo se nachází v bratislavské čtvrti Ružinov v obytně-administrativním komplexu Rozadol. Vstup do podniku je netradičně zezadu z atria a směrem do ulice jsou jen nicneříkající prosklené stěny. Koneckonců stejné je to i u ostatních podniků, které tady dělají Giamu společnost. Prostor je i na zaplachtovanou letní zahrádku, kde je v rozpáleném sobotním poledni mnohem příjemněji než uvnitř. Byť je prostor restaurantu klimatizován, přepálené tuky z polootevřené kuchyně otráví vzduch vcelku spolehlivě a ruku v ruce s potemnělým interiérem vytvoří až klaustrofobickou atmosféru. Možná je to i tou červeno-žlutou barevnou škálou, použitou na výzdobu interiéru, ale připadám si tady jako v útrobách rozpálené pece. A řekl bych, že podobně to cítí i obsluhující personál, protože jinak bych jim chtě nechtě musel přiřknout status nejznuděnějších a nejotrávenějších lidí ve městě. Jako by byli přepnuti do zpomaleného módu, z něhož je nic a nikdo nedokáže vytrhnout. Svou návštěvu tady zahajuji marinovaným lososem na listovém salátku s černým kořením. Halabala úprava moc důvěry nevzbuzuje, a jestliže je samotný losos ještě jakž takž, celkový dojem z jídla je otřesný. Přece jenom zakápnout salát pouze čistým octem, příznivý dojem na nikoho asi neudělá. Jedna strana talíře bojuje s druhou. V jednu chvíli je to kyselé, pak zase hořké až hrůza, losos se v tom chuťovém galimatyáši nakonec úplně ztrácí. Spravit chuť jsem si chtěl s italskými lasagne, ale z nějakého neznámého důvodu je nemají. Beru proto zavděk pizzou. Vybírám tu s názvem Provinciale, kde základními ingrediencemi jsou rajčata, mozzarella, uzená šunka, slanina, feferonky a kukuřice. Na rozdíl od předkrmu, tady už je vše, jak se patří. Korpus, rajčatové sugo i jednotlivé položky spolu pěkně spolupracují a celkový dojem je velmi dobrý. Závěrečné espresso Moccabes je jen průměrné a to jediné, co je na něm možno pochválit je plné servírování. Giamo mě jednoznačně zklamalo a žádné polehčující okolnosti na tom nic nezmění.
Datum návštěvy: 22.7.2017

Menu
Předkrm: Marinovaný losos na listovém salátku s černým kořením
Hl.chod: Pizza Provenciale (rajčata, mozzarella, uzená šunka, slanina, feferonky, kukuřice)
Nápoje: Nealkoholické pivo Budweiser Budvar
Nápoje: Káva espresso Moccabes
Žádné komentáře:
Okomentovat