Hodnocení: Restaurant Padowetz, nacházející se ve stejnojmenném paláci u brněnského hlavního vlakového nádraží, se prezentuje příjemným a designově dotaženým interiérem. Pastelové barvy, parketová podlaha, světelné panely a jako středobod všeho pivní tanky, to vše vytváří skrz naskrz útulnou a pohodovou atmosféru. Zmínit je také třeba promyšlené osvětlení, které v celém prostoru skvěle dotváří různé nálady. Jako málokterému jinému podniku mu prospěl zákaz kouření. Přestože zde měli i v minulosti poměrně výkonnou vzduchotechniku, až nyní bez onoho cigaretového odéru, vynikne spanilá a vznešená krása celého prostoru. Obsluha je šarmantní a usměvavá. Jejich přístup je sympaticky uvolněný a současně navýsost profesionální. Svou návštěvu tady zahajuji vínem od pana Libora Veverky. Vybírám jeho Neronet pozdní sběr 2015. Charakterizuje ho výrazně temná rudo-fialová barva, ve vůni jsou cítit povidla, borůvky a čokoláda, na patře rozvíjí svou bohatou ovocnou strukturu a má velmi příjemný závěr. Dostávám k němu zdarma i džbán kohoutkové vody. Předkrm má podobu grilovaného kozího sýru na variaci salátů. K tomu mám rozpečenou bagetu. Je to nekomplikované, jednoduché a dobré. Následuje hovězí flank steak s grilovanou zeleninou. Kuchaři se sice nepovedlo trefit objednané medium propečení a maso je spíše rare, jinak ale žádné další výhrady. Dochucení je výborné, omáčka jemná a mix zeleniny funguje na jedničku. Sladkou závěrečnou tečku si vzal na starost Sacher dort se šlehačkou. Garde mu dělá espresso Don Cortez v plném kavárenském servírování. Oboje je skvělé. Padowetz restaurant jednoznačně patří k tomu lepšímu, co brněnská gastronomická scéna nabízí a je radost zde posedět.
Datum návštěvy: 10.10.2017

Menu
Předkrm: Grilovaný kozí sýr na variaci salátů, rozpečená bageta
Hl.chod: Hovězí Flank Steak, grilovaná zelenina s bylinkovým máslem
Zákusek: Sacher dort se šlehačkou
Nápoje: Víno Libor Veverka Neronet pozdní sběr 2015
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Don Cortez Caffé
Nápoje: Kohoutková voda
Žádné komentáře:
Okomentovat