ROKITEN HOTEL

Kontaktní údaje: Hotel Rokiten, Znojemská 393, Moravský Krumlov, mailto: moos@rokiten.cz, web: www.rokiten.cz

Hodnocení: Tříhvězdičkový hotel Rokiten se nachází na okraji městečka Moravský Krumlov hned vedle veřejného koupaliště s tobogány. Jeho restaurace má všechny předpoklady pro naplnění statusu zážitkového podniku se vším všudy. To že si tady vyrábějí vlastní dezerty, limonády, kváskový chléb či těstoviny je příjemným bonusem, ale oni si tady vaří dokonce i vlastní pivo Krum, a to už klobouk dolů. Interiér je světlý, moderní s hojným využitím dřeva. Vše je decentní, stylové a navozuje příjemnou, uvolněnou atmosféru. Člověk tady okamžitě zapomíná na spěch a na termíny uzávěrek. Tenhle pocit si tak trochu bere za své i obsluha a občas se čeká o nějakou tu chvíli déle, než by bylo nezbytně nutné. Nicméně jsou usměvaví, příjemní a z hlediska profesionality se jim nic moc vyčítat nedá. Přijel jsem sem autem, takže v otázce pití padá má volba na nealkoholické polotmavé pivo Birell. Polední menu pak otevírá listový salát s nakládaným pstruhem. Úprava na talíři je pěkná, chuť jemná a vyvážená. Možná bych lehce zahustil dressing, ale na druhou stranu to takhle zase má lehkost a svěžest. Nad hlavním chodem dlouho váhám, neboť mě láká hned několik zajímavých nabídek. Mimochodem, v létě je možné si tu dát pstruha, kterého si návštěvník sám vyloví z nádrže na terase a kuchař mu ho hned na venkovním grilu připraví. Já nakonec vybírám pomalu tažená hovězí líčka na pivě s bramborovou kaší, vylepšenou bylinkami. Úprava je klasická, chuť výborná. Velkým plusem je skvostná omáčka, která celek stmeluje a povyšuje někam k hranici non plus ultra. Sladká tečka na závěr má podobu panna cotty. Hustá smetanová konzistence hladí a zklidňuje. Společníka jí dělá espresso Filicori a ani proti němu se nedá vznést jediná připomínka. Restaurace hotelu Rokiten potvrzuje má očekávání zážitkového podniku s prvotřídní kuchyní. Odjíždím odsud navýsost spokojen.

Datum návštěvy: 21.10.2017

Menu
Předkrm: Listový salát s nakládaným uzeným pstruhem
Hl.chod: Pomalu tažená hovězí líčka na pivě s bylinkovo-bramborovou kaší
Zákusek: Panna cotta
Nápoje: Nealkoholické polotmavé pivo Birell
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Filicori





Žádné komentáře:

Okomentovat