AMANDE

Kontaktní údaje: Hotel Centro, Husova 8, Hustopeče, mailto: info@centro.cz, web: www.centro.cz

Hodnocení: Restaurant Amande je součástí wellness hotelu Centro v Hustopečích u Brna. Výborná poloha ve středu města u hlavní silnice a velmi dobré možnosti pro parkování předurčuje tento podnik k vysoké návštěvnosti. Když se k tomu přidá i příjemné prostředí, milý personál a skvělá kuchyně je jasné, že o návštěvníky se tady nemusejí bát. Restaurace aspiruje na status zážitkového podniku, proto nabízí mimo jiné i degustační menu a pořádá také nejrůznější gastronomické akce. Při mé návštěvě zrovna jedna taková - svatomartinská - končí. Já nicméně svatomartinské menu pomíjím, neboť daleko více mě zajímá pětichodová degustace, sestávající ze studeného předkrmu, polévky, teplého předkrmu, hlavního chodu a dezertu. Jako první se na stole objevuje torchon z foie gras se sušenými kachními prsy na salátovém lůžku. Pěkná barevná kompozice hýří různými chuťovými tóny, přesto se nemohu zbavit jisté octovosti na patře. Ta mi trochu kazí celkový dojem a zanechává mě malinko rozpačitým. Následující dýňové cappuccino ovšem reputaci okamžitě napravuje. Výrazný projev pancetty podtrhuje kouzelnou sametovost a hebkost krému a zvedá laťku na nejvyšší zarážky. Dokázal bych si představit celý kotel téhle polévky a věřím, že by se nepřejedla. Úlohy teplého předkrmu se zhostily drůbeží játra se žampiony a chlebovým chipsem. Při absenci pečené štiky, která je v jídelním lístku, nemohl kuchař zvolit lepší náhradu. Tenhle chod se mu opravdu povedl a pravděpodobně aspiruje na zlatou hvězdu. Alespoň v mých očích. Snoubí se zde delikátnost s výraznou chutí, hutnost s nadýchaností a všechno dohromady vytváří dokonalý zážitek. Nepřebije ho ani kohout na víně s bramborovými noky a pečenými mandlemi. Ne že by byl horší, pořád je to delikatesa jako hrom, ale přece jen mi už emoce tolik nejitří. Závěr je ve znamení hruškového koláče s mandlemi a skořicovou zmrzlinou. Především zmrzlina tomu dává šmrnc. Maně přemítám, kdy naposledy jsem jedl takhle vynikající zmrzlinu. Žádná rozteklá pasta, ale konzistentní, krásně nachlazený produkt. On koneckonců ani samotný koláč nezůstává moc pozadu. Výsledek: spokojenost. Espresso z pražírny Trucillo už jen doplňuje celkový obraz skvostné pětidílné skládačky a vysílá signál, že návštěva Amande Restaurantu rozhodně stojí za to.

Datum návštěvy: 18.11.2017

Menu
Předkrm: Torchon z foie gras, sušená kachní prsa
Předkrm: Drůbeží játra se žampiony a chlebovým chipsem
Polévka: Dýňové cappuccino, pancetta
Hl.chod: Kohout na víně, bramborové noky a pečené mandle
Zákusek: Hruškový koláč, mandle a skořicová zmrzlina
Nápoje: Minerální voda Toma natura jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso s mlékem Trucillo







Žádné komentáře:

Okomentovat