TRINITI

Kontaktní údaje: Triniti, Trnitá 500/9, Brno, mailto: ristorante@ristorante-triniti.cz, web: www.restaurace-triniti.cz

Hodnocení: Triniti restaurant je součástí stejnojmenné kancelářské budovy, jež bezprostředně sousedí s nákupním centrem Vaňkovka. Přízemní prostory jsou přístupné z obou stran tohoto několika poschoďového objektu. Restaurant je rozdělen do dvou místností, na první pohled rozlišitelných barvou čalounění křesel. Zatímco v místnosti s otevřenou kuchyní jsou potahy bílé, ve druhé místnosti, kde se nachází mimo jiné i bar, jsou potahy hnědo-černé. V hnědých a béžových tónech jsou ostatně vyvedeny i zbylé dekory. Interiér působí vzdušně a moderně díky čistým a jednoduchým liniím, nábytek září novotou, všude je dokonale čisto, přesto se nemohu zbavit pocitu jisté sterility a nechtěné industriality. Možná by pomohlo přidat více „živých“ prvků a pocity by byly docela jiné. Restaurant je ve všední den večer až děsuplně prázdný, a to se nezmění po celou dobu mé návštěvy. Personál je milý, pozorný a usměvavý. K jejich profesionalitě nemám jedinou připomínku, a tak jediné co skřípe, je problém s obsahem jídelního lístku. Není rajská polévka, rostbeef, krevety, losos ani hovězí maso. Jediným předkrmem, který v nabídce zůstal, jsou pečené papriky s česnekem, sýrem feta, balzamikem a domácím pečivem. V sekci hlavních jídel mi po okleštění padnou oči na kuřecí prso plněné gorgonzolou, přelité bylinkovou omáčkou a doplněné opékanými bramborami. K tomu mám bílý Sauvignon pozdní sběr 2014 z vinařského domu Sonberk. Přes rozčarování, které mi nedostatek surovin v kuchyni, způsobil, jsem nakonec s předloženými jídly maximálně spokojen. Papriky jsou malým překvapením a skrytým kulinářským tipem. Jsou opravdu výborné. Líbí se mi úprava na talíři i jejich chuťový projev, kdy je všechno na správném místě a pracuje pro celkové vyznění. U kuřecího prsa je to podobné, i když tady už bych strhl body za aranžování. Přece jen snítky tymiánu bez jediného lístku nepůsobí nijak úchvatně a asi by to šlo vymyslet lépe. Nicméně chuťově je to opět vynikající, především omáčka je skvost, zasluhující zlatou medaili. Víno je svěží s bohatým buketem. Cítím tam angrešt, broskev a jemné medové tóny. Na závěr přichází čokoládový fondán s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou, ořechy a espresso Carraro. Jestliže o kávě bych prohlásil, že je velmi dobrá, v případě dezertu mi nezbude než mluvit o doteku neskutečna. Bez nadsázky, fondán je jako rozkošný hladivý sen. Už jen kvůli němu se návštěva tady vyplatí. Triniti restaurant určitě není špatná volba, zlepšit zásobování a hodnocení bude ještě lepší.

Datum návštěvy: 14.11.2017

Menu
Předkrm: Pečené papriky s česnekem, balsamikovým octem, sýrem feta a olivovým olejem, domácí pečivo
Hl.chod: Kuřecí prso plněné gorgonzolou, bylinková omáčka, opékané brambory
Zákusek: Čokoládový fondán, vanilková zmrzlina, ořechy
Nápoje: Víno Sonberk stříbrný Sauvignon 2014
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso se smetanou Carraro

Aktualizace: Restaurace změnila provozovatele i název. Nyní na stejné adrese podnik Gourmet Cafe Restaurant





Žádné komentáře:

Okomentovat