Hodnocení: Restaurace hotelu Continental v centru Brna sdílí prostory společně s denní kavárnou, přičemž o oddělení se stará polovysoká zídka. Jestliže kavárna je laděna do ponurých temně modrých barev, vlastní restaurace se odívá do pastelově zelené a žluté barvy. Díky tomu působí daleko vzdušněji a otevřeněji. Také své hosty vítá plným založením stolů, což přispívá k očekávání nadstandardních služeb. O výzdobu se starají moderní obrazy a skleněné umělecké artefakty. V létě bývá otevřen průchod do patia s bazénkem, kde je možné si užít posezení pod otevřenou oblohou. V době mé návštěvy probíhá v hotelu rekonstrukce některých pokojů a vstupní haly, což se malinko podepisuje i na atmosféře v restauraci, neboť ta není od hotelové haly nijak oddělena. Personál je pozorný, diskrétní a vysoce profesionální. Vzhledem k prázdnému podniku, se o mně stará s péčí více než příkladnou. Jako vstupní položku mé degustace volím bílé chilské víno Tarapaca Gran Reserva Chardonnay ročník 2011, doplněné minerální vodou Toma natura. Víno je ukázkově vychlazené. Prezentuje se vůní i chutí vyzrálého tropického ovoce s nádechem vanilky. Samotné menu pak otevírá polévka z drcených rajčat s bazalkou a pošírovaným lososem. Dostávám k ní i misku se strouhaným parmezánem a další s chlebovými krutony. Úplně fantasticky funguje kombinace polo hustého tomatového krému s lososem. Probouzí to vskutku nevšední chuťový zážitek. Polévka je výborná už sama o sobě, když se k tomu ale přidá tato originální kombinace, je to výlet do nejvyšších pater gastronomie. Následuje filet z candáta s citronovou omáčkou a šafránovou rýží. A opět musím vyzdvihnout ne úplně tradiční kombinaci ryby a rýže. Na rozdíl od polévky už to bohužel není takové terno, nicméně pořád hodně zajímavá zkušenost. Závěrečná sladká tečka má podobu Sachr dortu a upřímně je to znovu o stupeň slabší položka než předchozí chod. Mohutné zasněžení hořkým kakaem a neforemná šlehačková závěj celkový dojem srážejí hodně dolů, přitom jsou to veskrze zbytečné doplňky. Dortík je totiž určitě nepotřebuje. Káva v prajednoduchém servírování je dobrá. Myslím si, že čtyřhvězdičkový hotel by si nedovolil mít jinou než výbornou či excelentní gastronomii a má návštěva tady to jen potvrzuje. K absolutnímu vrcholu sice ještě něco málo chybí, ale co není dnes, může být zítra.
Datum návštěvy: 9.1.2018

Menu
Polévka: Tomatová s bazalkou a pošírovaným lososem
Hl.chod: Filet z candáta s citronovou omáčkou a šafránovou rýží
Zákusek: Sachr dort
Nápoje: Víno Tarapaca Grand Reserva Chardonnay 2011
Nápoje: Minerální voda Toma natura jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat