U BAZALŮ

Kontaktní údaje: Restaurace U Bazalů, Lechovice 98, mailto: info@ubazalu.cz, web: www.restaurace-u-bazalu.cz

Hodnocení: Restaurace U Bazalů v Lechovicích je tím nejklasičtějším zájezdním hostincem, jaký si člověk vůbec dokáže představit. Samozřejmě převedený do dnešní doby a využívající všech moderních výdobytků gastronomického businessu. Ať už je víkend či všední den, v době obědů to tady prostě praská ve švech a být podnik nafukovací, výkonný pumpař by se jistě měl co ohánět. V permanenci jsou všechny prostory restaurantu, včetně salónku a hosté se u stolů střídají jako na běžícím pásu, někdy se dokonce sesedají i dříve se neznající lidé dohromady k jednomu stolu. Díky tomu tady panuje atmosféra frenetické uspěchanosti, napětí a nervozity. Oázu klidu je potřeba si vytvořit ve vlastní mysli a vlastním přičiněním, protože okolí jinak strhne člověka do mlýnku hltavého konzumu, který ho následně vyplivne přežvýkaného k nepoznání a určitě ne s kdovíjak libými pocity. Obsluha se zkušenostmi přizpůsobila tomuto reji a víc než co jiného je profesionálně výkonná. Na nic jiného jim v podstatě ani nezbývá čas. Sem tam se připlete nějaká ta chyba v objednávce, nejistota kam které jídlo patří a podobné problémy, způsobené frekvencí s jakou se hosté u stolů střídají. Já se usazuji v dolním salónku, který je zřejmě ze všech částí restaurantu v sobotním poledni nejklidnější a objednávám si nealkoholické pivo, česnekovou polévku a moravskou klasiku, vepřového vrabce se zelím a knedlíkem. Protože se jedná ve všech případech o hotová jídla, i při takto obsazeném restaurantu nečekám na žádný chod nějak přehnaně dlouho a oběd odsýpá jak podle partesu. Na předkládaných pokrmech je vidět, že jsou připravovány na základě letitých zkušeností. Prim hraje jednoduchost. Žádné zdobení, kudrlinky a vychytávky nejsou k mání. Tady se hraje při zdi, ale hraje se dobře. Pokud člověk na tuto hru přistoupí, odchází spokojen. Pokud hledá romantiku, objevování zajímavých tónů, hrátky a variace, kulinářské zážitky, měl by se bezpochyby poohlédnout jinde.

Datum návštěvy: 17.3.2018

Menu
Polévka: Česneková s opečeným chlebem
Hl.chod: Pečený vepřový vrabec, zelí, houskový knedlík
Nápoje: Pivo nealkoholické čepované Radegast Birell
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Monticelio




Žádné komentáře:

Okomentovat