U MALCHRŮ

Kontaktní údaje: Kozlovna U Malchrů, Vančurova 3152/1, Brno, mailto: kozlovnaumalchru@kozlovna.cz, web: www.kozlovna.cz

Hodnocení: Kozlovna U Malchrů vykolíkovala své ohradníky v katastru městské části Brno-Židenice, přímo naproti Dělnickému domu. Podpora pivovaru Velkopopovický Kozel není patrná pouze na čepu, ale v celém interiéru. Podnik spadá do kategorie tak zvaných konceptů, které se vyznačují jednotnou úpravou vnitřního vybavení a použitými dekoracemi. Vládcem je obrovská plastika černého kozla, který z piedestalu ve střední části restaurantu shlíží na stolovníky. Samozřejmostí jsou i pivní tanky, vystavené hned u vchodu do podniku a prosvětlené dřevené panely s emblémy kozla. Všude je až úzkostlivě čisto, kovy jsou vyleštěny do oslepujícího lesku, podlaha, že by se z ní dalo jíst, přitom to působí přirozeně a člověk se tu cítí útulně od první chvíle. Obsluha je příjemná, všímavá a základní profesionální návyky zvládá s bravurou a noblesou. Pro své podvečerní zastavení tady volím řezané pivo, pikantní dršťkovou polévku a dušené jehněčí na česneku s čerstvou majoránkou a šťouchanými bramborami. Pivo je bez pardonů vynikající, jak na vzhled, tak na míru, teplotu a nakonec i na chuť. Dršťková polévka mi díky své jemné pikantnosti chuťově připomíná spíše domácí gulášovou polévku, ale dršťky jsou tu poctivé a šizená rozhodně není. Dušené jehněčí na česneku je servírováno na podlouhlém talíři v prosté a jednoduché úpravě, přičemž šťouchané brambory jsou tvořítkem aranžované do tvaru nízkého válce. Velké zázraky se tu nekonají, ale stejně tak tu není nic, na co by si normální člověk mohl stěžovat. Maso je měkké, omáčka výrazná, brambory chutné. Suma sumárum dobré a uspokojivé. Káva z dílny Filicori Zecchini v plném kavárenském provedení je dobrá. Zarazí snad jen extrémně vysoká cena za smetanu. Kozlovnu U Malchrů mohu s klidným srdcem doporučit každému, kdo má rád jak dobré pivo, tak solidní jídlo. Tady k tomu nádavkem dostane i moderní útulné prostředí a příjemnou profesionální obsluhu.

Datum návštěvy: 9.3.2018

Menu
Polévka: Pikantní dršťková
Hl.chod: Dušené jehněčí na česneku s čerstvou majoránkou a šťouchanými bramborami
Nápoje: Pivo řezané Velkopopovický Kozel
Nápoje: Káva espresso s mlékem Filicori Zecchini




Žádné komentáře:

Okomentovat