Hodnocení: TACL restaurant se nachází v přízemí starobylého rohového měšťanského domu v Holešově. Interiér ve tvaru písmene L je poměrně tmavý, a to i v poledne slunečného dne. Může za to tmavě zelená barva stěn, černá podlaha a nábytek z třešňového dřeva. Dekorace jsou umírněné a veskrze stylové. Je tu vyprávěn příběh, ale aby si ho člověk mohl přečíst, musí obejít celý restaurant. Industriální vzduchotechnika a lampy dotvářejí kolorit podniku. Obsluha je pohotová, usměvavá a velmi příjemná. K hostům přistupují osobitě, se zájmem a s vysokou dávkou profesionality. Jejich servisu se nedá vytknout jediná chybička a jejich starostlivost je osvěžující. Jsem tu na Velký pátek, proto mohu vybírat nejen z pěkně vybalancovaného jídelního lístku, ale i ze speciální velikonoční nabídky. A ta je vskutku velice zajímavá, proto jí nakonec dávám přednost. Oko mi padlo na italskou minestrone s parmezánem a na telecí ossobuco na bílém víně s kořenovou zeleninou a bylinkami, doplněné restovanými bramborovými grenaille s cibulkou. K pití mám nealkoholického čepovaného Lobkowicze. Polévka mi přistává na stole než bys řekl švec. Je příjemně hustá a bohatá. Chuť je vyvážená, dochucení skvělé. Přesně takhle to má vypadat, není co víc dodat. Na ossobuco čekám už o něco déle než na polévku, ale zase ne nijak přehnaně dlouho. Když se objeví, je to láska na první pohled. Krásná a jednoduchá úprava bez zbytečně komplikovaného aranžování, ale probouzející chuťové pohárky už jen od pohledu. Jemňoučké rozpadající se maso, výborná omáčka, prvotřídní malé brambory, dokonce i ta kořenová zelenina je tak výborně připravená a ochucená, že je to až k zbláznění. Dohromady to celé funguje naprosto dokonale a myslím si, že ještě dlouho budu vzpomínat na tento gurmánský zážitek. Závěrečné espresso Manuel v kavárenském servírováni je hořké a bez jakýchkoli výhrad. TACL restaurant rozhodně nezklamal, naopak odvážím si odtud jen ty nejlepší dojmy.
Datum návštěvy: 30.3.2018

Menu
Polévka: Italská minestrone s parmezánem
Hl.chod: Telecí ossobuco na bílém víně s kořenovou zeleninou, restované bramborové grenaille s cibulkou
Nápoje: Nealkoholické pivo čepované Lobkowicz
Nápoje: Káva espresso s mlékem Manuel Café
Žádné komentáře:
Okomentovat