BOUČEK HOTEL

Kontaktní údaje: Hotel Bouček, Velké náměstí 108/53, Kroměříž, mailto: restaurant@hotelboucek.cz, web: www.hotelboucek.cz

Hodnocení: Hotel Bouček se nachází přímo v historickém centru města Kroměříže. V jeho přízemí se pak nachází samotná restaurace, která navíc využívá zaklenuté loubí pro venkovní posezení. Interiér sestává ze dvou lehounce odlišných polovin, které od sebe odděluje zúžení s barem. Jestliže přední část si osobuje spíše moderní kavárenský charakter, zadní sekce se připodobňuje k starobylým zámeckým restauracím, ať už je to díky bohatě vyřezávaným komodám, čalouněným židlím nebo zdobeným křišťálovým lustrům. Každá z nich má cosi do sebe a současně to v žádné z nich není úplně ono. Jde o detaily, ale i ty se bohužel podílejí na celkovém dojmu. Obsluha je milá, příjemná a usměvavá, ale ve čtyřhvězdičkovém hotelu bych si představoval mimořádně distingovaný personál s vysokou úrovní profesionality, a to tu bohužel není. Začíná to zásadními nedostatky při servírování a končí to chybami v objednávce. Vázne to i v kuchyni. Více než dvacetiminutové čekání na předkrm bych ještě skousnul, ale když se totéž opakuje i u dezertu, je to už zralé ke střelbě na nízko letící cíle. Katastrofa bez polehčujících okolností. K pití mám rozlévané bílé víno odrůdy Veltlínské zelené, jehož základním nedostatkem je špatné vychlazení, a minerální vodu Bonaqua. Večerní menu startují plněné žampiony zapečené s parmezánem v pancettě, doplněné lehkým salátkem a bagetkou. Oceňuji zajímavý nápad, který s přivřením očí dokonce i funguje. Víc než o chuťovém zážitku je to však především o originalitě. Skutečně plněné žampiony jsem ještě v žádném jídelním lístku neviděl. Následuje steak z lososa s bylinkovou omáčkou, grilovanými cherry rajčaty a vařenými bramborami. Tady už šel kuchař do sebe a stvořil klasiku, jak se patří. A nepotřeboval k tomu ani žádná velká kouzla, stačila mu jen poctivost. Losos je opravdu par excellence. Za podpory skvělé omáčky, decentní zeleninky a jednoduše uvařených brambor, je to prostě to pravé ořechové. Bohužel dobré věci tímto chodem končí. Protože to, co se mi po třiceti minutách zjeví před očima a čemu tady říkají domácí jablkový štrůdl, je hrůza hrůz. Zaprděný malý talířek a na něm beztvará směs těsta, jablek, čokoládové omáčky a totálně rozteklé šlehačky. Vypadá to strašně a nechutná to nijak. Jestliže mě losos navnadil, tak dezert zklamal na celé čáře. Chci si spravit náladu pořádným hrnkem kávy, ale opět si musím nechat zajít chuť. Obsluha mi místo lunga přináší klasické espresso na tři hlty. Nezbývá než to zkusit ještě jednou. Digestiv má podobu Martellu V.S. a konečně je to ta očekávaná trefa do černého, která na poslední chvíli zachraňuje pošramocenou reputaci. Rád bych řekl, že jsem si to u Boučků užil, ale bohužel podařilo se to jen tak napůl.

Datum návštěvy: 30.03.2018

Menu
Předkrm: Plněné žampiony zapečené s parmezánem v pancettě s lehkým salátem a bagetkou
Hl.chod: Steak z lososa s bylinkovou omáčkou a grilovanými cherry rajčaty, vařené brambory
Zákusek: Domácí jablečný štrůdl se šlehačkou a čokoládou
Nápoje: Víno rozlévané Veltlínské zelené
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Koňak Martell V.S.
Nápoje: Káva espresso s mlékem Hausbrandt





Žádné komentáře:

Okomentovat