PAVILLON RESTAURANT

Kontaktní údaje: Pavillon Restaurant, Jezuitská 687/6, Brno-střed, mailto: info@restaurant-pavillon.cz, web: www.restaurant-pavillon.cz

Hodnocení: Od mé poslední návštěvy tady se kromě jiného změnil i samotný režim fungování podniku, když v době mezi 15-17 hodinou mají omezený provoz kuchyně. V praxi to znamená, že v této době Pavillon funguje v podstatě jen jako kavárna, kde se vaří jen tehdy, když si návštěvu člověk předem domluví. I díky tomu sem přicházím s již pevně daným výběrem toho, co budu jíst, a variace se připouštějí jen v otázce pití. Na druhou stranu to také znamená, že personál je už na můj příchod nachystaný, a tak můžeme bez prodlení přistoupit k vlastnímu degustování. Vybral jsem si totiž místní pětichodové degustační menu a k němu ještě přidávám snoubená vína. Vše zahajuje sklenička prosecca, domácí pečivo s čerstvě našlehaným máslem a minerálka San Pellegrino. Amuse bouche má podobu jednohubkového salátku, kde hlavní položku tvoří červená řepa. Poté už přichází na řadu netradičně řešený krevetový koktejl se salátkem Little Gem, celerovo-pomerančovým chutney a koňakovým marinováním. Do vinné sklenky je naléván Sauvignon z vinařství Fabiq. Pěkné, jednoduché, chuťově výborné. Dalším chodem je zeleninový vývar s hráškem, karotkou a chřestem. Přestože na vývary v jakékoli podobě moc nejsem, tady si ho užívám, především díky zajímavé kombinaci zeleniny, která dává polévce její nezaměnitelný výraz. Následující řečtí ráčci se špenátovou cannellone, hráškem a bisque omáčkou jsou ovšem nad všechna očekávání. Krásně jemné, delikátní a perfektně zkombinované. Když k tomu připočtu ještě i výborné oranžové víno Stapleton & Springer Orange z odrůdy Pinot Noir, je to zážitek par excellence. Samozřejmě vrchol je teprve přede mnou. Všechno, co mi doposud bylo předloženo, mě totiž mělo navnadit na grilované jehněčí kotletky, obalené v medvědím česneku a doplněné zámeckými bramborami. Už od pohledu je to krása na talíři. Když pak ochutnám, jsem ztracen. Tohle je bez pochyby malý kulinářský zázrak. Opět je tady fantastické prolínání tónů jednotlivých položek, které spolu nádherně spolupracují na celkovém výsledném dojmu. Ten ještě navíc skvostně podporuje a pozvedá k absolutní dokonalosti španělské víno Marqués de Riscal Rioja Reserva. Tohle červené cuvée je v chuti neskutečně plné a bohaté s famózním harmonickým závěrem. Zbývá dezert, kterým je makronka se zeleným ječmenem, hráškem, bílou čokoládou a jedlou hlínou. K tomu je servírováno sladké Castello di Quarceto Chianti Classico. A jak už to často bývá, pod dojmem předchozího maximálního zážitku, už tento poslední chod tolik neohromí, a to i přesto, že stále je to vysoký chuťový nadstandard. S Pavillon Restaurantem se loučím stylově stopečkou prémiového koňaku Hennessy XO, jehož cena představuje lepší oběd v běžné restauraci. Ale kdo by na to po takové pětichodové parádě koukal…?

Datum návštěvy: 17.4.2018

Menu
Amuse bouche: Salát z červené řepy
Předkrm: Krevetový koktejl, Little Gem, celer, pomeranč, cognac
Předkrm: Řečtí ráčci, špenátové cannelloni, bisque
Polévka: Zeleninový vývar, hrášek, chřest, karotka
Hl.chod: Grilované jehněčí kotletky v medvědím česneku, petržel, zámecké brambory
Zákusek: Makronka, hrášek, zelený ječmen, bílá čokoláda
Nápoje: Víno rozlévané Canevel Prosecco
Nápoje: Víno rozlévané Fabiq Sauvignon 2016
Nápoje: Víno rozlévané Stapleton & Springer Orange 2015
Nápoje: Víno rozlévané Marqués de Riscal Rioja Reserva 2014
Nápoje: Víno rozlévané Castello di Quarceto Chianti Classico 2013
Nápoje: Cognac Hennessy XO
Nápoje: Minerální voda San Pellegrino
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem illy








Žádné komentáře:

Okomentovat