Hodnocení: Restaurant U Bláznivé slepice se nachází na lukrativní pozici přímo v centru Uherského Hradiště. Výhledu na pěkně upravené Mariánské náměstí nic nebrání a v prosluněných letních měsících je zde i uprostřed pracovního dne klidně a pohodově. Zahrádka přímo před restaurací zve k posezení, ale i pokud člověk zavítá dovnitř restaurantu, určitě nebude zklamán. Interiér se honosí vskutku citlivou a šikovnou prací designérů, kteří mu vetkli do vínku útulnou a domáckou atmosféru. Docilují toho vpravdě originálními prostředky. V duchu názvu restaurace se tak tady host potká se slepičími kotci, pyramidovými svícny, dřevenými trámovými stropy, věncovými lustry a dalšími zajímavými dekoracemi. Vše dokonale sladěné a s patřičnou patinou. Obsluha je pohotová, usměvavá a nádherně spontánní. Své služby poskytují s lehkostí a noblesou, která není úzkoprsá ani vykonstruovaná. Já, a pokud mohu vysledovat i ostatní hosté, se v jejich společnosti cítíme uvolněně a spokojeně. Meníčkovou frankfurtskou polévku s párkem mi servírují formu kotle, z něhož si mohu nabrat tolik, kolik zvládnu. Úžasné. Ještě kdyby mi k tomu dali pečivo stejně automaticky, jako mi bez ptaní nabídli džbán s kohoutkovou vodou a citronem, asi bych se ptal, do které utopie jsem to zabloudil. Ale i tak kvituji s nadšením jejich nefalešnou vstřícnost. Jako hlavní chod dostávám farfalle „Arabiata“ se slaninou, tomaty, rukolou a parmezánem. Na první pohled krásná úprava je doplněna i výborným chuťovým projevem. K úplné dokonalosti tomu sice ještě kousíček chybí, ale i tak je to moc dobré představení. Na závěr sahám po čokoládovém fondánu s malinovým coulis a vanilkovou zmrzlinou. Ani v tomto případě nejsem zklamán. Zmrzlina, šlehačka, malinové pyré i samotný fondán jsou výtečné. Espresso z pražírny Montecelio už jen potvrzuje vynikající dojem, který si od Bláznivé slepice odnáším. Když se dá dohromady nápaditý koncept s kvalitní kuchyní, je zaděláno na úspěch. A já ho tomuto podniku opravdu ze srdce přeji.
Datum návštěvy: 15.6.2018

Menu
Polévka: Frankfurtská s párkem
Hl.chod: Těstoviny farfalle „Arabiata“ se slaninou, tomaty, rukolou a parmezánem
Zákusek: Čokoládový fondán s malinovým coulis a vanilkovou zmrzlinou
Nápoje: Kohoutková voda s citronem
Nápoje: Káva espresso lungo Montecelio s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat