U HEJTMANA ŠAROVCE

Kontaktní údaje: U Hejtmana Šarovce, Dvořákova 595, Uherské Hradiště, mailto: kozlovnauh@gmail.com, web: www.kozlovnasarovec.cz

Hodnocení: Kozlovna U Hejtmana Šarovce je součástí stejnojmenného hotelu v Uherském Hradišti, pyšnícího se dlouholetou tradicí. Svou podobu dostala po rekonstrukci v dubnu 2017, kdy převzala koncept pivovaru Velkopopovický Kozel se všemi náležitostmi, které k tomu patří v čele s plastikou rohatého kozla, umístěného na piedestalu v rohu restaurantu. Díky tomu je styl vnitřního vybavení unifikovaný a ve větší či menší míře podobný všem ostatním Kozlovnám po celé České republice. To samozřejmě není nijak na škodu, zvláště když je tento koncept opravdu vkusný a povedený. Musím se však zmínit o jiném nešvaru, kterého jsem si všiml a bohužel to není poprvé a pravděpodobně ani naposledy, co se s ním mám tu čest setkat. Restaurant je s výjimkou dvou obsazených stolů prázdný, přesto hosté odcházejí, protože si nemají kam sednout. Na všech stolech jsou zadány rezervace, které obsluha nesmyslně drží klidně i dvě a půl hodiny před uvedeným časem. Tryzna českého pohostinství, deklarovaná selháním provozního managementu, který si tyto věci neumí pohlídat a vyladit je. Každopádně díky této skutečnosti mám možnost si vyzkoušet dvě polohy obslužného personálu. Ve chvíli, kdy je restaurant ještě prázdný, se mi děvčata věnují s nebývalou pozorností a všechno odsýpá jako na drátku. Problémy přicházejí se zaplňujícím se podnikem, jak lidé přicházejí na rezervace. Reakční doby se natahují a personál čím dál tím víc ztrácí nad situací kontrolu. I když se snaží, seč jim síly stačí, prostě to nedávají. Jde to až tak daleko, že platit útratu musím jít na bar, protože u stolu je prostě nemožné se čehokoli dočkat. A teď tedy k jídlu a pití. Večer otevírá řezaný čepovaný Kozel a gulášová polévka. Oboje má říz a ani nad jedním si není proč stýskat. Pravda, k polévce bych si klidně dokázal představit i nějaké to pečivo, pokud by mi bylo nabídnuto, ale když není, svět se také nezboří. Samotná gulášovka je bohatá a chutná velmi dobře. Následuje hovězí bolarblade steak, balený ve slanině s grilovanou zeleninou a marinádou z chilli, zázvoru, limety a sojové omáčky. Na talíři to vypadá nádherně a ani chuťový projev nezůstává nijak pozadu. Maso je skutečně krásně upravené, šťavnaté a výrazné. Marináda je skvostná a grilovaná zelenina je přesně to pravé ořechové, co doplňuje celek na extra zážitek. Za tohle představení klobouk dolů a uctivá poklona šéfkuchaři. Končím čokoládovým dortem s mandlemi a chilli. Opět se jedná o velmi povedenou věcičku, která hladí a svádí současně. Espresso dobré, jen díky již zmíněným problémům s obsluhou přišlo na stůl už půl hodiny před dezertem. Jak bych tedy zhodnotil Šarovcovu Kozlovnu? Jídlo je tady bez diskuze na vysoké úrovni, prostředí pěkné, co je to ale všechno platné, když to tady funguje tak podivným způsobem, jaký jsem nastínil už na začátku. Sám za sebe s tím nemám problém, pokud bych měl ale restaurant doporučit přátelům, asi bych se rozmýšlel…

Datum návštěvy: 15.6.2018

Menu
Polévka: Gulášová
Hl.chod: Bolarblade balený ve slanině s marinádou z chilli, zázvoru, limety a sojové omáčky, grilovaná zelenina
Zákusek: Čokoládový dort s mandlemi a chilli
Nápoje: Pivo čepované řezané Velkopopovický Kozel
Nápoje: Káva espresso lungo Montecelio s mlékem





Žádné komentáře:

Okomentovat