Hodnocení: Restaurant U Černého Janka se nachází jen pár kroků od Městského úřadu v centru Uherského Brodu. Trochu netradičně se do restaurantu nevstupuje přímo z ulice, ale je napřed potřeba překonat krátkou chodbu, sdílenou s ostatními nájemci. Za zavřenými dveřmi je pak ukryt vpravdě bohémsky krásný a útulný interiér. Všechno tu hraje do noty, ať už se jedná o hráškově zelené stěny, krbové ohniště, zídky, dřevěná pažení, vyřezávané obrazy, sošky, květiny. Ať už se člověk podívá, kam podívá, je tu toho spousta k objevování. A kupodivu to nepůsobí přeplácaně ani kašírovaně. Obsluha je distingovaná a vysoce profesionální. Přestože se Černý Janek na svých zpodobněních zrovna dvakrát přívětivě netváří, personál tento handicap hravě srovnává svým přístupem, zájmem a neustále přítomným úsměvem. Jejich servis je dokonalý a nedá se mu vytknout jediná chybička. Své polední zastavení U Černého Janka začínám kachním prsíčkem zauzeným bukovým dřívím s cibulovým pyré, křenem, ostružinovým gelem a divokými bylinkami. Jedná se o studený předkrm servírovaný na dřevěné desce a je skvostný. Aranžmá i chuť jdou ruku v ruce po cestě k vyladěné souhře. Srdce labužníků musí nad tímto počinem zaplesat. Ale pozor! Přichází filírovaný bavette steak s bramborami pečenými v popelu, restovanými houbami, zakysanou smetanou a silnou omáčkou z telecích kostí. A to je skutečný a nefalšovaný zážitek nad zážitky. Tady není nic navíc ani nic nechybí. Jedna položka podporuje druhou v dokonalé harmonii. Zmiňovat se o prvotřídní úpravě masa snad ani netřeba, to se tady rozumí samo sebou. Nádhera. Na tohle se jednoduše nezapomíná. Závěrečné rozmazlování má podobu kokosové panna cotty s mangovým gelem, čokoládovou hlínou a mátovým olejem. Ani v tomto případě není nic ponecháno náhodě a funguje to vskutku náramně. Alespoň na mě to zabírá a návštěvu Černého Janka jsem si doslova a do písmene vychutnal a užil. Šel bych dokonce tak daleko, abych si troufnul tvrdit, že široko daleko není lepšího podniku se zážitkovou gastronomií.
Datum návštěvy: 16.6.2018

Menu
Předkrm: Kachní prsíčko zauzené bukovým dřívím, cibulové pyré, křen, ostružinový gel, divoké bylinky
Hl.chod: Filírovaný bavette steak, pečená brambora, restované houby, zakysaná smetana, omáčka z telecích kostí
Zákusek: Kokosová panna cotta, mangový gel, čokoládová hlína, mátový olej
Nápoje: Nealkoholické pivo Lobkowicz
Nápoje: Káva espresso lungo Piacetto s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat