Hodnocení: Restaurace hotelu Palcát v Táboře se snaží upoutat specialitami české a mezinárodní kuchyně. Taktovku kulinářského umění drží v ruce Richard Melecski, člověk který má zkušenosti vpravdě světové. Interiér nabízí moderní a jednoduché trendy stylově čistých proporcí. Rafinovanost a komplikované struktury se tady rozhodně nenosí. Na pocitové úrovni to funguje velmi dobře, nicméně osobitost tomu chybí. Personál je milý, vstřícný a pohotový. Bohužel znovu chybí nějaká ta přidaná hodnota, která by jejich servis povýšila na výjimečný a nezapomenutelný. Svoji večerní návštěvu tady zahajuji s jemně perlivou minerální vodou a francouzským certifikovaným vínem z oblasti Châteauneuf du Pape od Vergniaud Bernard v ročníku 2011. Jedná se o elegantní víno, jemuž dominují černé bobuloviny, třešně a švestky a které se prezentuje bohatými tříslovinami, Ještě předtím mi na stole přistává předkrm v podobě carpaccia z červené řepy s čerstvým kozím sýrem, pekanovými ořechy a salátkem frisé. Velmi pěkná úprava koresponduje s krásně harmonickým chuťovým projevem, v němž nic nevyčnívá a vše spolu bezproblémově spolupracuje. Ochucení je výborné a snad jediné, co bych vytkl je lehounce unifikovaná chuť, která postrádá nějaké to překvapení. Hodně podobné je to i s následujícím vyzrálým steakem z hovězí svíčkové s pečenými brambůrkami Grenailles a omáčkou ze zeleného pepře, koňaku a smetany. Top nabídka podniku rozhodně zůstává daleko za očekáváním. Omáčka je parádní, brambůrky skvělé, ale o mase je škoda mluvit. To je bez šťávy, bez náboje, bez barvy. Vyzrálé hovězí nepřipomíná ani omylem a styl propečení je úplně mimo zadané mantinely. Je to škoda převeliká, protože dostat pořádnou flákotu, bylo by to na pochvalu před nastoupenou jednotkou a s čestnou salvou navrch. Takto je to jen dobré. Dezert na závěr má podobu panna cotty s krémem a čerstvým ovocem. Přiznávám, že něco tak gumově sterilního jsem už dlouho neměl. Kombinace čokoláda-vanilka je poznatelná snad jen podle barvy, protože v chuti se to prostě nedá rozlišit. Na druhou stranu, káva z koncernu pražíren illy v plném servírování je skvostná a chutná náramně. Hodnotit táborskou restauraci Illusion je opravdu oříšek. Na jedné straně jsou tu náznaky na zážitkovou gastronomii, na straně druhé poměrně fatální nedostatky. Rozhodně je co zlepšovat a kam se posouvat.
Datum návštěvy: 17.7.2018

Menu
Předkrm: Carpaccio z červené řepy s čerstvým kozím sýrem, pekanovými ořechy a salátkem frisé
Hl.chod: Vyzrálý steak ze svíčkové s brambůrkami Grenailles a omáčkou ze zeleného pepře, koňaku a smetany
Zákusek: Panna cotta
Nápoje: Víno Vergniaud Bernard Châteauneuf du Pape 2011
Nápoje: Minerální voda Mattoni jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo illy se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat