Hodnocení: Restaurace La Cave je součástí čtyřhvězdičkového hotelu LH Dvořák v Táboře a kuchyni tu má na starost oceňovaný šéfkuchař Martin Pudil. Zrekonstruované sklepní prostory s cihlovými a kamennými stěnami dýchají atmosférou a prvorepublikovou nostalgií. Interiérové hrátky jsou decentní, krásně využívají osvětlovací tělesa, přičemž hlavní důraz je kladen především na prostor a intimitu. Ostatně prostoru se mi dostává měrou vrchovatou, neboť ve všední den v poledne je tu dokonale prázdno. Bez ohledu na to či právě proto jsou poskytované služby prvotřídní. Personál je vskutku velmi zdatný, ochotný a úslužný. Jejich servis je nabízen se zájmem i úsměvem na vysoké profesionální úrovni. Polední zastaveníčko otevírám jemně perlivou minerálkou a rozlévaným bílým Chardonnay. Víno je citlivě vychlazené, krásně svěží a jiskřivé. Jako předehra jsou mi nabídnuta drcená sušená rajčata v oleji s pečivem. Je to taková načechrávačka na jednu dobu. To už se mi ale nese předkrm v podobě anglického roastbeefu s cibulovou marmeládou a ančovičkovou majonézou, to celé posazené na plátku tmavého chleba. Je to nádhera na oko i na chuť. Člověk tady může s každým jednotlivým soustem objevovat něco nového a mimořádného, aniž by to jakkoli narušilo celkový skvělý dojem. Jako hlavní chod jsem vybral hovězí krk na černém pivě s bramborovou kaší a nakládanými cibulkami. Opět je to představení par excellence. Na talíři to už snad ani nemůže vypadat lépe a zajímavěji. Sbíhají se mi sliny už od pohledu. Masa je opravdu nádherný kousek a je mistrně připravený a dochucený. Pozadu nezůstává ani výborná a silná omáčka. Dokonce i ta bramborová kaše má cosi do sebe a sem zapadne jak šroubek do matičky. Cibulky už jenom dolaďují zážitek. Tohle se nejí, tohle se vychutnává. Na závěr se představuje jablečný páj s tvarohovou pěnou a lísko-oříškovou zmrzlinou. Ani v tomhle případě nastavená laťka nijak neklesá. Všechny ingredience si spolu výborně rozumějí a navzájem se doplňují, takže výsledek je opět radost spořádat. Když se k tomu přidá ještě prvotřídní káva z dílny pražírny Piacetto není moc co řešit. La Cave slibuje na svých webových stránkách excelentní gastronomický zážitek a přesně to také dodává. Spokojenější už být ani nemohu.
Datum návštěvy: 18.7.2018

Menu
Předkrm: Anglický roastbeef s cibulovou marmeládou a ančovičkovou majonézou
Hl.chod: Hovězí krk na černém pivu s bramborovou kaší a nakládanými cibulkami
Zákusek: Jablečný páj s tvarohovou pěnou a lísko-oříškovou zmrzlinou
Nápoje: Víno rozlévané Chardonnay
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemná
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou Piacetto
Žádné komentáře:
Okomentovat