Hodnocení: Restaurace a pivovar Na Čtyrce se nachází přímo ve středu města Pelhřimova na jeho hlavním historickém náměstí, a jak už sám název napovídá, své zázemí rozprostřel v domě s číslem popisným čtyři. Citlivě zrekonstruované prostory nabízejí hned několik rozličných salónků, pojmenovaných Florián, Venuše a Adélka, dále pivnici, vinárnu a ve vnitrobloku uzavřenou letní zahrádku. Přestože rekonstrukce hlavních prostor proběhla už někdy v roce 2016, interiér stále září novotou a neopotřebovaností. Množství různých výklenků a zákoutí dodává prostoru na atmosféře a ruku v ruce s tím zajišťuje i potřebnou dávku intimity. Lamelová podlaha, mohutný trámový strop a opravdu masivní nábytek třešňové barvy dotvářejí kolorit poctivosti a zemitosti. Designéři také do celku geniálně zakomponovali osvětlovací tělesa, kterými opravdu nádherně prosvětlili prostory. Celek působí až neuvěřitelně útulně, moderně a nadčasově. Obsluha je jedním slovem báječná. Distingovaná, profesionálně zdatná a reagující na sebemenší podněty ze strany zákazníků. Protože v prostorách sklepu tady mají vlastní pivovar s nabídkou čtyř čepovaných piv a pivních speciálů, je z mé strany volba pití jasná. Jdu do bavorského tmavého ležáku. Ten se prezentuje krásně plnou, nasládlou chutí a výraznou vůní po ječmenu. Jako předkrm vybírám schwarzwaldskou šunku s křenovou pěnou na variaci listových salátů. Přestože doba přípravy je poněkud delší, jsem za čekání odměněn krásně vypadajícím a ještě lépe chutnajícím pokrmem. Všechno je tu v dokonalém souladu a opravdu výtečně dochuceno. Následuje pfeffer steak s demi-glace omáčkou a grilovanou zeleninou. Špalík hovězí svíčkové je navíc obalen v křupavé slanince a je vskutku velmi pečlivě a přesně podle zadání propečen. Omáčka je stejně parádní jako maso a své si přidává i grilovaná zelenina. Tenhle chod si neskutečně užívám. Závěrečné slovo patří čokoládovému fondánu se šlehačkou. A je to další mistrovský kousek do skládačky. Čokoláda uvnitř krásně jemného fondánu je opravdu par excellence. Tenhle dezert mě naladil na maximální spokojenost. Ještě přichází výborná káva z dílny pražírny Piacetta a večerní hodování Na Čtyrce je dokonáno. Zatímco venku sprchlo, já si uvnitř užil nezapomenutelný zážitek. Hodnotím bez váhání maximálním počtem bodů, protože tenhle nenápadný podnik si takovéto hodnocení právem zaslouží.
Datum návštěvy: 21.7.2018

Menu
Předkrm: Schwarzwaldská šunka s křenovou pěnou na variaci listových salátů
Hl.chod: Pfeffer steak z hovězí svíčkové s demi-glace omáčkou a grilovanou zeleninou
Zákusek: Čokoládový fondant se šlehačkou
Nápoje: Pivo čepované Bavorský ležák tmavý
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou Piacetto
Žádné komentáře:
Okomentovat