Hodnocení: Restaurace a penzion Pod Věží se, jak už sám název napovídá, nachází v těsném sousedství Jihlavské věže v centru Pelhřimova. Restaurant kromě hlavního sálu disponuje i dvěma salónky, terasou a letní zahrádkou. Interiér je takový ten běžný hospodský standard štamgastského typu a jediné, co na tomto podniku může přitáhnout pozornost zasvěcených je ona zmiňovaná terasa, která je vetknuta mezi věž a štítovou stěnu penzionu. Ve všední den chvíli před polednem je restaurant dokonale prázdný. Přiznávám, že se tomu ani moc nedivím. Když se totiž hned po příchodu vydávám na toalety umýt si ruce, dost nevybíravým způsobem se do mě pustí provozní restaurace s tím, že toalety jsou jen pro hosty podniku. Žádný zdvořilý zájem či dotaz, zda budu jíst, žádná úcta či respekt k zákazníkovi. Za normálních okolností bych se po takovém uvítání sebral a odešel, ale zajímalo mě, co může podnik jako tento nabídnout, aby vykompenzoval hrubiánství svého vedoucího. Předesílám už dopředu, že nic. Opravdu, restaurace Pod Věží je jen grandiózně nafouklá bublina, která by měla co nejdříve prasknout, aby udělala místo něčemu pořádnému. Zkusil jsem tu čepovaného Kozla 11°, česnekovou polévku s krutony a kuřecí steak zapečený hermelínem s brusinkovým dipem a americkými bramborami. Ač nejsem znalec, i já poznám, že pivo nemá správnou teplotu. Polévka je sice plná krutonů a hrubě nasekané zeleniny, ale v podstatě bez chuti a o kuřecím steaku je snad i škoda ztrácet slova. Úprava na talíři žádná, vzhled masa nevábný, brusinkový dip viděl brusinky leda tak z rychlíku a brambory se prostě nepovedly. Hold, kde nic není, ani čert nebere. Káva s kapucínkem v plastu je takový ten standardní produkt, který se kdysi dávno prodával v zaplivaných nádražních putykách. Takže ano, s plným vědomím odpovědnosti prohlašuji návštěvu restaurace Pod Věží za jeden velký omyl od začátku až do konce a doporučuji všem, kdo do Pelhřimova někdy v budoucnu zavítají, aby se tomuto podniku vyhnuli velkým obloukem.
Datum návštěvy: 20.7.2018

Menu
Polévka: Česneková s krutony
Hl.chod: Kuřecí steak zapečený hermelínem s brusinkovým dipem a americkými bramborami
Nápoje: Pivo čepované Velkopopovický Kozel 11°
Nápoje: Káva espresso s mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat