PONTE DI PIETRA

Kontaktní údaje: Ponte di Pietra, Karlovo nám.170, Pelhřimov, mailto: info@pontedipietra.cz, web: www.pontedipietra.cz

Hodnocení: Pizzerie Ponte di Pietra se nachází v centru Pelhřimova v bezprostřední blízkosti Jihlavské brány. Na první pohled zaujme dvoupatrové řešení interiéru, kde v horním patře jsou takové vychytávky jako obrovské akvárium nebo dětský koutek, nemluvě o faktu, že toto patro je daleko členitější a designově zajímavější. Bohužel se mu dostává také daleko menší pozornosti od obsluhy než přízemním prostorám. To také rozhoduje o tom, že při své návštěvě dávám přednost spodnímu patru i za cenu toho, že jsem tady neustále otravován obrovským hejnem much, které na chvíli nedají pokoj. Obsluhu tvoří trojice mladičkých slečen, které jsou tady zřejmě na letní brigádě, protože jinak si nedokážu vysvětlit, že nemají ani to nejmenší ponětí o nabídce vín. Po kolektivním brífinku se nakonec společnými silami dobereme k poslední lahvi bílého italského vína značky Pieropan Soave Classico z roku 2016. Hned vzápětí je tu další problém. Slečny nemají ani tu nejmenší představu o servírování vína a co hůře, neumějí víno ani otevřít. Vytahování korku hrubou silou přes krycí fólii je skutečně zvěrstvo toho nejhrubšího zrna. Očištění hrdla láhve od zbytků roztrhané fólie, aby víno šlo vůbec nalít, je komedie na druhou. Na nabídku koštu zapomeňme, vždyť je to poslední láhev bílého vína na skladě. Ufffff, tohle je zážitek sám o sobě, bohužel je z ranku těch negativních. Tak hurá do dalšího kola. Nese se mi předkrm, carpaccio con crema alla senape un maionesse e panna, což představuje tenké hovězí plátky ze svíčkové se smetanovo-hořčičnou majonézou. K tomu jsou plátky pizza chleba, rukolový salátek a opravdu mohutné zasněžení parmezánem. Množství sýra mě na první pohled až vyděsí, ale nic proti. Koneckonců není to úplně špatné. Nicméně považuji nápad kombinovat úžasné hovězí plátky s majonézou jakéhokoli druhu za zcela scestný. To, co člověk na tomhle jídle oceňuje především, jsou právě ony tenké plátky masa. Jejich unikátní chuť by měla být zvýrazněna a ne překryta nějakou majonézou, ať už je dobrá nebo špatná. Když se ještě přidají ony zmíněné závěje parmezánu, je vymalováno. Pojďme si spravit chuť pizzou. Vybral jsem tu s mořskými plody Frutti di Mare a sláva na výsostech, tady se žádné experimenty nezkoušejí. Krásně vláčný korpus, výborné osazení a je to přesně to pravé ořechové. Díky za ty dary. S dezerty už ovšem opět narážím, neboť není ani tiramisu ani panna cotta. Nezbývá než vzít za vděk denní nabídce z vitríny. Vybírám jahodovo-jogurtový řez a k tomu espresso se smetanou. Káva Varesina je výborná, o dezertu se totéž už bohužel říct nedá. Řez je absolutně bez jakékoli chuti. Že tam byly jahody? Nevěřím! Jogurt? Nic takového jsem tam nenašel. Nějaká průmyslová želatina a jakási nedefinovatelná potravinářská hmota tam byly, ale jinak nic víc, je mil líto. Možná jsem měl na Ponte di Pietra příliš velká očekávání, možná jsem přišel ve špatný den nebo si jen něco namlouval. Každopádně zklamání z návštěvy tohoto podniku je obrovské a není pro něj omluva.

Datum návštěvy: 20.7.2018

Menu
Předkrm: Carpaccio noc crema alla senape, maionesse e panna
Hl.chod: Pizza Frutti di Mare (tomaty, mozarella, mořské plody, rukola, česnek)
Zákusek: Jahodovo-jogurtový řez
Nápoje: Víno Pieropan Soave Classico 2016
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemná
Nápoje: Káva espresso se smetanou Varesina Caffé





Žádné komentáře:

Okomentovat