KOZLOVNA U FRANTIŠKA

Kontaktní údaje: Kozlovna U Františka, nám.F.Křižíka 1483/5, Tábor, mailto: kozlovna@centrum.cz, web: www.kozlovna.cz

Hodnocení: Kozlovna U Františka se nachází v centru Tábora na jednom z hlavních silničních přivaděčů do města. V interiéru se hosté setkají s pivovarským konceptem, tak jak ho prezentují Kozlovny po celé České republice jen s těmi odlišnostmi, které vyplývají s prostorových dispozic podniku. Tady je to uspořádání do písmene U a suterénní patro. Na vše, jako už tradičně, shlíží z piedestalu mohutná plastika Kozla. Personál na place je zastoupen výhradně ženami. Dámy jsou vysoce výkonné, rychlé a pohotové. Po place se pohybují jako utržené ze řetězu, energicky a zdánlivě neunavitelně. Možná proto už na úsměv nebo rozšířenou komunikaci se zákazníkem nemají náladu. Jejich služby jsou lepší standard, ale ničeho víc se zákazník nedočká. K pití mám při své polední návštěvě nealkoholické čepované pivo Birell, jídelní menu sestává bramboračky s kroupami a noků se špenátem v sýrové omáčce s mozzarellou a parmezánem. Polévka je krásně bohatá, ale málo teplá a ve svém chuťovém projevu poměrně hrubozrnná. Nezůstane po ní žádná dlouhodobá vzpomínka. Bramborové noky jsou hodně hutné už sami o sobě, když se k tomu přidá ještě mozarella, parmezán a sýrová omáčka, je vymalováno. Špenát se sice snaží o alespoň emotivní odlehčení, ale funguje spíš jen jako barevné ladění jednolité téměř kompaktní struktury. Netvrdím, že je to špatné jídlo, chuť je výborná, noky evidentně ručně vyráběné, ale konzistence pokrmu je natolik lepivá a homogenní, že se rychle přejí a unaví chuťové buňky. Espresso z koncernu Café Reserva v tom nejzákladnějším servírování je dobré, nic víc, nic míň. Celkově hodnotím Kozlovnu U Františka jako příjemný moderní podnik, který bezesporu uspokojí vyznavače klasické české kuchyně a jedlíky, kterým na nějakých kulinářských finesách zase až tolik nezáleží. Fajnšmekry dost možná malinko zklame, ale asi ani je neurazí.

Datum návštěvy: 30.9.2018

Menu
Polévka: Bramboračka s kroupami
Hl.chod: Bramborové noky se špenátem v sýrové omáčce s mozzarellou a hoblinkami parmezánu
Nápoje: Nealkoholické čepované pivo Birell
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou Café Reserva




Žádné komentáře:

Okomentovat