Hodnocení: Pizzerie U Hradeb, jak už sám název napovídá, se nachází v bezprostřední blízkosti pozůstatků městského opevnění v centru Prostějova. Bezbariérový útulný interiér s utlumeným intimním osvětlením sazí na jednoduchost a stylovost. Žádné velké designové hrátky se nekonají, ale není to věci nijak na škodu. V letních měsících asi bude problém v zadních partiích restaurantu s horkem od pece, neboť i teď na podzim je tu docela sauna. Personál všímavý, milý a rychlý. Jejich servis sice není jako z partesu, ale vynahrazují to úsměvem a ochotou. K pití si objednávám originál točenou Kofolu, k jídlu pak bruschettu a pizzu s názvem Prosciutto & Funghi. Předkrm v podobě lehce orestovaného chleba s čerstvými rajčaty a bazalkou je jednoduchost sama, ale na talíři je to pěkně naaranžováno a ani chuťově tomu není co vytknout. Lehké zakápnutí olivovým olejem a je vymalováno k dokonalosti. Pizza dělaná v peci na bukové dříví má styl a nádherné vybarvení korpusu. Ingredience tvoří rajčatová omáčka, mozzarella, šunka, žampióny, olivy a oregano. Musím říct, že lepší pizzu jsem už dlouho neměl. Všechno je tady na správném místě a chuťově je to na jedničku s hvězdičkou. Jsem maximálně uspokojen. Na závěr přichází espresso se smetanou v kavárenském servírování a je to opět na pochvalu. Káva je silná, má výborné aroma a plnou, bohatou chuť. Pizzerie U Hradeb o svých kvalitách přesvědčila a já ji mohu jedině doporučit k návštěvě všem, kdo by pro dobrou pizzu jeli až na kraj světa…
Datum návštěvy: 13.10.2018

Menu
Předkrm: Bruschetta, lehce orestovaný chléb, čerstvá rajčata, bazalka, olivový olej
Hl.chod: Pizza Prosciutto & Funghi (rajčatová omáčka, mozzarella, šunka, žampióny, olivy, oregano)
Nápoje: Originál točená Kofola
Nápoje: Káva espresso se smetanou
Žádné komentáře:
Okomentovat