U DŘEVÁKA

Kontaktní údaje: Hostinec U Dřeváka, Dřevařská 806/22, Brno, mailto: info@udrevaka.cz, web: www.udrevaka.cz

Hodnocení: Hostinec U Dřeváka se nachází v zrekonstruovaném suterénu činžovního domu. Otevřen byl v roce 2012 a za tu dobu se ještě nestihl pokrýt patinou opotřebovanosti, takže vybavení stále září novotou a čistotou. Interiér, sestávající ze dvou místností, je poměrně jednoduchý a ani s výzdobou si tady hlavu nikdo moc nelámal. Nicméně dojem je na první pohled dobrý. Horší už je to s obsluhou. Sezení u stolu mezi hosty a hlasitá zábava s přáteli není, podle mého, profesionální, o úctě k zákazníkům ani nemluvě. Jejich přístup při vyřizování objednávek a servírování jídla pak odpovídá tomuto modus operandi: lehce laxní, s výraznými prvky znuděnosti. Své si evidentně odslouží a víc po nich nikdo nemůže chtít. Omlouvá je snad jen to, že v době mé návštěvy je hostinec téměř prázdný. Vstupní položkou mého gastro setu je na hladinku čepované pivo Rathausbier z malopivovaru Moravia. Upřímně, nejsem zastáncem těchhle odlaďovaných a „navoněných“ piv, ale pít se koneckonců dá. Druhou položkou je paštika z kachních jater s brusinkovou redukcí, nakládanou cibulkou a opečenými toasty. Úprava na talíři fádní, chuť mdlá. Opravdu tu není nic, k čemu by stálo se ve vzpomínkách vracet. A bohužel lepší to není ani s vyzrálým hovězím rump steakem s lehkým salátkem a opékanými bramborami s petrželkou. Ani v tomto případě si kuchař s úpravou velké starosti nedělal, člověk by z toho dokonce usuzoval na jistou míru nezájmu dát hostům to nejlepší možné. Obsluha se mě při objednávce nezeptala na propečenost steaku, a tak dostávám maso, které je napůl cesty mezi rare a medium. Nemám s tím problém. S čím ale problém mám je podivný chuťový projev, zabíhající do tónů, které mi nejsou zrovna dvakrát libé. Lehký salátek má podobu několika snítek polníčku, a tak čest pokrmu zachraňují opečené brambory. Ty mi opravdu chutnají. Bezejmenné espresso s kapucínkem v plastu je standard bez přidané hodnoty. Hostinec U Dřeváka bohužel nepotvrdil očekávání do něj vkládaná a prezentoval se úrovní slabší než průměrnou. Nenapadá mě jediný důvod, proč by se sem člověk měl vracet.

Datum návštěvy: 20.11.2018

Menu
Předkrm: Paštika z kachních jater s brusinkovou redukcí, nakládanou cibulkou a opečenými toasty
Hl.chod: Vyzrálý hovězí rump steak s lehkým salátkem, opékané brambory s petrželkou
Nápoje: Pivo čepované světlé Moravia Rathausbier
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem




Žádné komentáře:

Okomentovat