U ZLATÉHO MEČE

Kontaktní údaje: U Zlatého meče, Mečová 3, Brno-střed, mailto: zlatymec@post.cz, web: www.uzlatehomece.cz

Hodnocení: Restaurace U Zlatého meče se nachází v samém centru Brna hned naproti obchodně-kulturního centra Velký Špalíček. Interiér prošel v nedávné době rekonstrukcí, při níž mimo jiné ze stěn zmizela ona nevzhledná žluto-hnědá „hospodská“ barva a prostory tím získaly o stupínek k dobru na atraktivitě. Meč, který dal restaurantu jméno, visí na jedné ze stěn v hlavní lodi, i když silně pochybuju, že je zlatý. Oproti dřívějšku každopádně působí interiér vzdušněji a vzdušněji. Zapracovat na ukrytí stolovacích potřeb a umístit vhodněji vinotéku, možná by byl celkový pocit z posezení zde ještě lepší. Obsluha je přes absenci na place, kdy je opravdu není skoro vůbec vidět, vcelku pozorná a zvládá služby v odpovídajícím standardu. Člověk zde neočekává bílé rukavičky, a také nic nad rámec běžného servisu nedostane. Svůj podvečerní set zahajuji grilovaným kozím sýrem na pečené červené řepě a rukolovém salátku, stříknutém balzamikovým octem a skleničkou rozlévaného červeného vína odrůdy Cabernet Sauvignon. Víno je hodně zemité s lehce hořkým nádechem, na který si musím jistý čas zvykat. Grilovaný sýr je tradiční, zajímavá je snad jen kombinace s červenou řepou, která funguje poměrně dobře. Následujícím chodem jsou čerstvé tagliatelle s grilovaným lososem, cuketou, smetanou, bazalkou a sýrem Gran Moravia. Kuchař se s tím nepáral, takže mám všechny kousky lososa na jedné straně a celkově mi úprava přijde hodně odbytá. Dojem nevylepšuje ani chuťový projev, těstoviny jsou nad očekávání hutné, těžké a lepivé, takže pod sebou pohřbí všechno ostatní. Ani losos celek neodlehčí, takže výsledkem je beztvará chuťová hrouda. Z dezertů je pouze čokoládový fondant, a protože na něj v dané chvíli nemám pomyšlení, končím s poměrně dobrou kávou LavAzza v kavárenském servírování. Restaurace U Zlatého meče mě ani nenadchla, ale ani nezklamala. Je přesně uprostřed v neutrální zóně, kdy nevím proč se sem vracet, ale současně marně pátrám po důvodu, proč bych se měl tomuto podniku vyhýbat. Takže ať se každý rozhodne sám za sebe, u mě to vychází na remízu.

Datum návštěvy: 29.11.2018

Menu
Předkrm: Grilovaný kozí sýr na pečené červené řepě s balzamikovou redukcí
Hl.chod: Tagliatelle s grilovaným lososem, cuketou, smetanou, čerstvou bazalkou a sýrem Gran Moravia
Nápoje: Víno rozlévané Cabernet Sauvignon
Nápoje: Minerální voda Bonaqua jemně perlivá
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou LavAzza




Žádné komentáře:

Okomentovat