LA STRADA

Kontaktní údaje: La Strada, Kounicova 291/53, Brno, mailto: info@la-strada.cz, web: www.lastrada-brno.cz

Hodnocení: La Stradu jsem si vybral pro svůj sváteční novoroční oběd a byl jsem zvědavý, zda tým vedený šéfkuchařem Oskarem Klanertem potvrdí skvělý dojem, který jsem si odnesl už z předchozí návštěvy tohoto podniku. Prostředí se nezměnilo, je pořád stejně příjemné a útulné. I obsluha působí sofistikovaně a profesionálně, tak jak si ji pamatuji z dřívějška, i když samozřejmě to nejsou ti samí lidé jako před lety. Jejich přístup k hostům je decentní, komorní a osobitý, aniž by při tom trpěla jejich výkonnost. Hned z kraje navozují velmi přátelskou atmosféru. Po nezbytném svátečním aperitivu se pouštím do objednávání. K pití vybírám bílý Ryzlink rýnský z valtického Moravína v ročníku 2016, k jídlu pak hovězí carpaccio s parmezánem, balzamikem, rukolou a bezlepkovými bagetkami, dále norského lososa se smetanovým špenátem, piniovými oříšky a bramborovými noky, no a na závěr sázím na créme brulée. Víno je svěží s vyváženou chutí po pomerančích a grapefruitech. Carpaccio tvoří tak tenké plátky hovězího, že je přes ně doslova vidět skrz naskrz. Ochucení a vybalancování všech složek je natolik povedené, že není co měnit ani co přidávat. Řekl bych, že lepší vstup do nového gastronomického roku jsem si ani nemohl přát. V tu chvíli ještě netuším, jaká gourmetská paráda přijde s hlavním chodem. Nikdy bych nevěřil, jak famózně může fungovat spojení filetu z lososa s bramborovými noky, podpořené smetanovým špenátem. Tohle je vyšší dívčí, od nápadu, přes provedení, až k výslednému celkovému dojmu. Tady není co vytknout, dá se jen vyseknout kuchyni hlubokou a uctivou poklonu. Takovýhle zážitek není možné trumfnout, ale závěrečné créme brulée se s nastaveným handicapem vypořádává se ctí a chutná náramně. Podobné je to i s kávou. Výjimečně dobrá a silná tak akorát, jak to mám rád. Odcházím spokojen. Ne nadarmo mám La Stradu zařazenou mezi svými oblíbenými restauracemi. Nezklamala ani tentokrát.

Datum návštěvy: 1.1.2019

Menu
Předkrm: Hovězí carpaccio s parmezánem a balzamikovou redukcí, zdobené lístky rukoly, bezlepkové bagetky
Hl.chod: Norský losos se smetanovým špenátem, piniovými oříšky a bramborovými gnocchi
Zákusek: Créme brulée
Nápoje: Víno Moravíno Valtice Ryzlink rýnský 2016
Nápoje: Víno rozlévané Chardonnay
Nápoje: Aperitiv Martini bianco dry
Nápoje: Káva espresso lungo se smetanou





Žádné komentáře:

Okomentovat