PEGAS

Kontaktní údaje: Pegas, Jakubská 4, Brno, mailto: hotelpegas@hotelpegas.cz, web: www.hotelpegas.cz

Hodnocení: Hotel Pegas se spolu se svou stejnojmennou pivnicí nachází přímo v centru Brna v bezprostřední blízkosti kostela U Svatého Jakuba a jen několik málo kroků od náměstí Svobody. Poloha je to opravdu lukrativní, a tak není divu, že zde v době oběda ve všední den je poměrně plno, a to i přes to, že podnik nenabízí v Česku tolik oblíbená polední meníčka. To je koneckonců také jeden z důvodů, proč je mi restaurant hned z kraje sympatický. Nepříliš atraktivní vstup sice nemá zrovna zvoucí charakter, ale člověk na druhou stranu nevchází do luxusního high-society restaurantu, ale do lidové pivnice. Interiér ostatně tento vhled potvrzuje všemi svými znaky: dlaždicová podlaha, bytelný nábytek, dřevěné trámové stropy, na odiv dávaná varna, pivovarnická výzdoba atd. Personál je pohotový a vstřícný. Jednou nohou mají nakročeno k odtažité profesionalitě, druhou k přátelské a pohodové úslužnosti. Mix mezi těmito dvěma přístupy dělá z jejich servisu velmi příjemnou záležitost. Své polední zastavení tady začínám moravskou cibulačkou s krutonem. Polévka je bohatá a silná v přesně dávkovaném množství. Člověk si ji pamatuje ještě dlouho potom, co v něm zmizela poslední lžíce. Společnost jí dělá třináctistupňové tmavé čepované pivo z místního pivovaru. Následuje hovězí guláš s houskovým knedlíkem a bramboráčky. Velmi pěkná úprava na talíři předznamenává věci příští. Chuť je výrazná a pikantně štiplavá. Maso se doslova rozpadá, omáčka zpívá a bramboráčky tomu všemu dodávají na hutnosti. Oceňuji to, že nejsou hlavní přílohou. Tu tvoří houskový knedlík a je to tak dobře, protože jinak by jídlo bylo příliš těžké. Takto je to dokonalé. Espresso Alfredo v kavárenském servírování sice není kdovíjak exkluzivní, ale je dobré a je vhodnou tečkou za podařenou návštěvou. Pivnice Pegas pravděpodobně neuhrane zákazníky atmosférou či prostředím, ale obsluha je příjemná a jídlo i pití výborné.

Datum návštěvy: 25.1.2019

Menu
Polévka: Moravská cibulačka s krutonem
Hl.chod: Hovězí guláš Pegas s houskovým knedlíkem a bramboráčky
Nápoje: Pivo čepované Pegas Oatmeal stout 13°
Nápoje: Káva espresso lungo s mlékem Alfredo




Žádné komentáře:

Okomentovat